Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προδίδονται μόνοι τους...

Από τον περασμένο Φλεβάρη, ίσως και νωρίτερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, έδωσε εντολή για τις σαρωτικές ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και τη δραστική μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα (πρώην ΔΕΚΟ), με απαρχή τον ΟΤΕ.

Η απαρχή έγινε, όντως, από τον ΟΤΕ, με την κατάπτυστη και πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά συμφωνία που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού. Κάτι ανάλογο έπραξε στα «μουλωχτά» και η άλλη «ομογάλακτη» συνδικαλιστική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Οσο και αν επιχειρούν τα κυβερνητικά στελέχη να πείσουν ότι δήθεν δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την επιβολή του ίδιου μοντέλου και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του δημοσίου, προδίδονται από τις ίδιες τους τις δηλώσεις. Ιδού τι δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει εξυγίανση, όχι μόνο στον ΟΤΕ, αλλά και σε άλλες δημόσιες επιχειρήσεις». Και από κοντά ο έτερος συναρμόδιος υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μ. Λιάπης, συμπληρώνει: «Από δω και πέρα πρέπει να επικρατήσουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία και τις καινούριες εργασιακές σχέσεις».

Με την άγρια αυτή αντεργατική πολιτική της ΝΔ συμφωνεί επί της ουσίας και το ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη του οποίου - μηδέ εξαιρουμένου και του προέδρου, Γ. Παπανδρέου - έχουν εκφραστεί δημόσια και ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης «διαρθρωτικών αλλαγών στις ΔΕΚΟ».

Η δικομματική επέλαση, με τις «πλάτες» των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που αποσκοπεί στην επιβολή εργασιακού μεσαίωνα, πρέπει άμεσα να ανακοπεί. Αυτός είναι ο μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Το μόνο που μένει είναι να συνειδητοποιήσουν γρήγορα ότι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεμπλακούν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να συμπαραταχτούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, με σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.


Ν. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ