Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ενισχύεται η ελληνική συμμετοχή σε Ιράκ - Αφγανιστάν

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Της ανταποκρίτριάς μας

Αλεξάνδρας ΦΩΤΑΚΗ).-

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά η συμμετοχή της Ελλάδας στις επεμβάσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, κατά τη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Πιστή σύμμαχος των ιμπεριαλιστών η χώρα μας, αντίθετα με τη λαϊκή βούληση, που διατράνωσε την αντίθεσή της και στις δύο επεμβάσεις, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, επιβεβαίωσε τη συμφωνία της με αυτές και ανανέωσε τη συμβολή της.

Συγκεκριμένα, από τον Αύγουστο ελληνικές δυνάμεις αναλαμβάνουν την οργάνωση και λειτουργία ιατρικής μονάδας στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, ενώ από το Δεκέμβρη αναλαμβάνουν για διάστημα τεσσάρων μηνών τη λειτουργία του αεροδρομίου της πόλης.

Οσον αφορά δε το Ιράκ, η ελληνική κυβέρνηση δαπάνησε το ποσό των 300.000 ευρώ για εκπαίδευση Ιρακινών στρατιωτών, ενώ προτίθεται να προσφέρει όσες διευκολύνσεις χρειάζονται και να μεριμνήσει για τη μεταφορά 72 αρμάτων μάχης, από την Ουγγαρία προς το Ιράκ. Η ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος, όμως, δε σταματά σε αυτά, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει σε αυτό 500 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου ΒΜΡ1, που αποσύρονται από τον ελληνικό στρατό και εκπαιδεύει γιατρούς σε στρατιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα.

Τη Σύνοδο Υπουργών Αμυνας απασχόλησαν το θέμα των Βαλκανίων και συγκεκριμένα του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις, καθώς και ο συντονιστικός ρόλος του ΝΑΤΟ στην Νταρφούρ. Τέλος, στο πλαίσιο των διμερών επαφών, συζητήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, η συμβολή της Ελλάδας, για την «ειρήνευση» στη Μέση Ανατολή, δεδομένων «των καλών της σχέσεων, τόσο με την ισραηλινή, όσο και με την παλαιστινιακή πλευρά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ