Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τα όνειρα έγιναν... σενάρια

Η ήττα από την Ουκρανία επέβαλε αναπροσαρμογή της τακτικής, που θα οδηγήσει στο στόχο. Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικεντρώνεται στην κατάληψη της δεύτερης θέσης, η οποία στέλνει σε μπαράζ για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ. Αποστολή καθόλου εύκολη, αφού υπάρχουν ακόμα δύο αντίπαλοι και μάλιστα μάλλον σε καλύτερη μοίρα. Η Τουρκία ήδη κατέχει τη θέση και φιλοξενεί την έτερη συνδιεκδικήτρια Δανία, που έχει έναν αγώνα λιγότερο και υποδέχεται την Ελλάδα.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν πιθανότητες, γεγονός το οποίο οι καθ' ύλην αρμόδιοι - προπονητής και παίχτες - λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και δεν επιτρέπουν στη φυσιολογική απογοήτευση να τους καταβάλλει. Χαρακτηριστικά ο Ρεχάγκελ επισήμανε ότι «ακόμα δε χάθηκε τίποτα και διεκδικούμε τη δεύτερη θέση. Οσο υπάρχουν πιθανότητες, ελπίζουμε». Από την πλευρά του ο αρχηγός, Θοδωρής Ζαγοράκης, διαβεβαίωσε: «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε».

Ομως οι υπόλοιπες υποχρεώσεις για την προκριματική φάση, θα λάβουν χώρα το Σεπτέμβρη. Γι' αυτό, προς το παρόν, μένουν για λίγο στην άκρη, αφού προέχει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Το «Κονφετερέισον Καπ» ξεκινά την επόμενη βδομάδα και η Εθνική (που αντιμετωπίζει Βραζιλία, Ιαπωνία, Μεξικό) θα παρουσιαστεί, εκτός από κουρασμένη και με σημαντικά προβλήματα. Σίγουρα θ' απουσιάσει, απ' όλο το τουρνουά, ο εγχειρισμένος Δέλλας. Τουλάχιστον τους δύο πρώτους αγώνες θα χάσει ο Καψής (θλάση πρώτου βαθμού), αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αμανατίδη, ενώ δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό του και ο Κατσουράνης. Οσο για τον Καραγκούνη, η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα διαπιστωθεί, μάλλον σήμερα, μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί στην Ιταλία. Επιπλέον να θυμίσουμε ότι τόσο αυτός όσο και ο Ζαγοράκης έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους (κύπελλο ο πρώτος, μπαράζ ο δεύτερος) στην Ιταλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ