Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Δυναμική παρέμβαση των απεργών

Να περιορίσουν τη διεκδίκηση επιχειρούν οι εργατοπατέρες

Με την κλιμάκωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων απαντούν λιμενεργάτες του ΟΛΠ απέναντι στο «έγκλημα» που ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την παράδοση του πρώτου λιμανιού της χώρας στα ιδιωτικά χέρια, γεγονός που «συνοδεύεται» με το ξήλωμα κάθε εργασιακού δικαιώματος που έχει κατακτήσει ο κλάδος, ώστε οι ...«επενδυτές» να το παραλάβουν «καθαρό» από εργάτες με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα. Από την περασμένη βδομάδα απέχουν από την υπερωριακή απασχόληση και την εργασία του Σαββατοκύριακου ενώ σήμερα διανύουν τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους. Η αποχή από υπερωρίες και τη δουλιά του Σαββατοκύριακου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, ενώ 16 και 17 Ιούνη «κατεβαίνουν» σε νέα 48ωρη.

Χτες το απόγευμα έκαναν μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου με πικέτες και συνθήματα και με κυρίαρχες τις φράσεις: «Λιμάνια στην υπηρεσία του λαού», «Οχι στο ξεπούλημα», «Οχι στην Κοινοτική οδηγία για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών», «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», έκαναν σαφές ποιο είναι το διεκδικητικό πλαίσιο που αυτοί προβάλλουν. Ωστόσο, παρά την εκφρασμένη θέληση του κλάδου να αγωνιστεί ενάντια στην επικίνδυνη για τα συμφέροντά τους, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και να συντονιστεί με συναφείς με το λιμάνι κλάδους εργαζομένων όπως της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των ναυτεργατών και άλλων, η Ενωση Λιμενεργατών με ευθύνη της πλειοψηφίας ΑΠ (ΣΥΝ), ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, προσπαθεί να περιορίσει τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των λιμενεργατών σε «ανώδυνα» πλαίσια... Αυτό εκφράστηκε και από τις δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον Μ. Κεφαλογιάννη στα πλαίσια της κινητοποίησης. Περιόρισαν το θέμα στη συγχρηματοδότηση της προβλήτας 1, και απέδωσαν τις ευθύνες προσωπικά και μόνο στον υπουργό...

Απέναντι σε αυτή την τακτική της πλειοψηφίας οι παρατάξεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμενεργατών» και η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ» καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ