Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Επιλεκτικές» δημοσκοπήσεις

Μεταξύ των γκάλοπ που επικαλείται η κυβέρνηση για να δείξει ότι τάχα οι αντεργατικές πολιτικές έχουν την υποστήριξη της πλειοψηφίας του λαού είναι αυτά που γίνονται για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται το 52% των πολιτών, το 58% του συνόλου υποστηρίζει ότι στις ΔΕΚΟ πρέπει να ισχύσει το εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα. Την ίδια στιγμή όμως το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δε χρειάζεται να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ το 67% δηλώνει αντίθετο όσον αφορά στο ενδεχόμενο αύξησης των κρατήσεων. Αυτά όμως η κυβέρνηση τα «προσπερνά», όπως επίσης «προσπερνά» ότι το 67% εκτιμά πως έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το «ευρωσύνταγμα», ενώ το 46% δηλώνει ευθέως ότι θα ψήφιζε «όχι» στο αντιδραστικό κατασκεύασμα, έναντι 31% που λέει «ναι».

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 43,5% των ερωτηθέντων, το ΠΑΣΟΚ το 38%, το ΚΚΕ το 7%, ο ΣΥΝ το 5% και ο ΛΑΟΣ το 3%. Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε πανελλαδικό επίπεδο στις 6 και 7 του Ιούνη, σε δείγμα 954 ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ