Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΜΝΑΚΗΣ
Ασυμβίβαστος στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Σήμερα η κηδεία του Επίτιμου Δημάρχου της Ν. Ιωνίας

Σήμερα Παρασκευή γίνεται η κηδεία του επίτιμου δημάρχου Νέας Ιωνίας Γιάννη Δομνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, στις 5μ.μ., στη Μητρόπολη της Ν. Ιωνίας «Αγιοι Ανάργυροι» και η ταφή στο νεκροταφείο «Κόκκινος Μύλος» της Ν. Φιλαδέλφειας. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας, η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, με τιμές εν ενεργεία δημάρχου.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε στην οικογένειά του το παρακάτω τηλεγράφημα: «Σας εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Ο κομμουνιστής Γιάννης Δομνάκης θα παραμείνει ζωντανός στη μνήμη των εργαζόμενων και της νεολαίας ως ο λαϊκός αγωνιστής και δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, που παρέμεινε ασυμβίβαστος και όρθιος στις διώξεις, απέναντι στην κυβερνητική κρατική εξουσία, υπερασπιζόμενος τα λαϊκά συμφέροντα».

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1918 στη Δαμασκό της Συρίας και το 1925 εγκαταστάθηκε στον προσφυγικό συνοικισμό της Ν. Ιωνίας. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων έρχεται σε επαφή με τις κομμουνιστικές ιδέες και το ΚΚΕ, στην ιδεολογία του οποίου μένει πιστός έως το τέλος. Πολέμησε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του '40, οργανώνεται στο ΚΚΕ κατά τη ναζιστική κατοχή και αναπτύσσει έντονη αντιστασιακή δράση. Διώκεται και εξορίζεται για την παράνομη κομματική του δράση. Το 1964 εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος στη Νέα Ιωνία με την ευρεία αποδοχή των εργαζομένων και του λαού της πόλης. Είχε μεγάλη συμβολή στα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη δικτατορία συλλαμβάνεται ξανά και εξορίζεται στη Γυάρο. Από το 1975 μέχρι το 1986 εκλέγεται συνεχώς δήμαρχος Νέας Ιωνίας. Το 1987, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας τον ανακηρύσσει επίτιμο δήμαρχο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ