Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προετοιμασίες για την τριήμερη θεατρική παράσταση

Ρίχνοντας το βάρος στην εξεύρεση, του προσώπου που... διέρρευσε την πρόθεση του Γ. Παπανδρέου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, στο ΠΑΣΟΚ χτες έδωσαν συνέχεια στη θεατρική παράσταση που έστησαν με τη συνεργασία της κυβέρνησης μέσα στη Βουλή. Επιχείρησαν έτσι να αποκρύψουν ότι πίσω από αυτό το στημένο σκηνικό κρύβεται η συναίνεση που θα προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση μέσα στη Βουλή, στην προώθηση και επιβολή των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.

Σ' αυτή τη συντονισμένη επιχείρηση έδωσε «τροφή» χτες και ο Γ. Παπανδρέου, αφού ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να παραβρεθούν στο Πολιτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποδειχτεί ότι δεν έχουν σχέση με τη «διαρροή». Βέβαια, την ίδια στιγμή ο Γ. Παπανδρέου διαμήνυσε στα στελέχη του κόμματός του να πάψουν να «μιλάνε για διαρροές», όταν τα ΜΜΕ από το πρωί «φιλοξενούσαν» δηλώσεις γύρω ακριβώς απ' αυτό το θέμα...

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στη χτεσινή συνεδρίαση χάραξαν την πολιτική γραμμή που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση στη Βουλή. Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι έτοιμο να απαντήσει σε σενάρια «πρόωρων εκλογών» που μπορεί να φέρει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας την τακτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, φανέρωσε ότι η αντιπολιτευτική... κριτική του κόμματός του θα επικεντρωθεί στις «διαχειριστικές» ικανότητες της κυβέρνησης. «Οι πολίτες της χώρας μας, αισθάνονται, σήμερα πολύ μεγάλη ανασφάλεια. Μια χώρα με μια πολύ θετική πορεία, σήμερα, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης βρίσκεται μπροστά σε τεράστια αδιέξοδα», υποστήριξε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «τραγικούς και αστείους χειρισμούς της κυβέρνησης που έχουν φέρει την οικονομία σε μεγάλα αδιέξοδα». Αναφερόμενος ειδικότερα στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων» υποστήριξε ότι «αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση τώρα να κάνει, είναι να μπαλώσει τρύπες, τις οποίες η ίδια δημιούργησε». Χωρίς φυσικά να ταχτεί κατά των διαρθρωτικών αλλαγών, τις οποίες έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει, σημείωσε ότι το «μεγάλο ερώτημα είναι ποιος πληρώνει».

Ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει «μια τριήμερη μάχη μέσα στη Βουλή», προκειμένου, όπως είπε, «να ζητήσουμε να απολογηθεί η κυβέρνηση ενώπιον του ελληνικού λαού γι' αυτή την τραγική πορεία των 15 μηνών». Την κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει «ψήφο εμπιστοσύνης», τη χαρακτήρισε «ρηχή ρελάνς», ενώ επιχείρησε την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, που αναμένεται να εξελιχθεί σ' ένα ανέξοδο δικομματικό καυγά, να την εμφανίσει σαν «μια στιγμή μάχης, μια στιγμή ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας μας, που από εκεί θα βγει η αλήθεια, που τελικά υπηρετεί τον ελληνικό λαό».

Στους στόχους που θα... υπηρετήσει, η «μάχη» που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ τους περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο η Α. Διαμαντοπούλου με δηλώσεις της στον «ΑΘΗΝΑ 9,84». Η επιλογή του αρχηγού, του Γ. Παπανδρέου, να καταθέσει πρόταση μομφής, σύμφωνα με την ίδια, «δε χωράει αμφιβολία ότι θα συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ», γύρω από το θέμα των μεταρρυθμίσεων! Και συνέχισε: «Αυτό που θα έλεγα - και το έχει πει και ο Γ. Παπανδρέου - είναι ότι προφανώς θα πρέπει να δούμε τη δυνατότητα των ΔΕΚΟ να κινούνται με μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας. Προφανώς η ιστορία της μονιμότητας δεν μπορεί να είναι αυτή του δημοσίου τομέα. Οι ΔΕΚΟ δεν μπορεί να είναι υπουργεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ