Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Συντονισμένη, συλλογική απάντηση, στην αντεργατική επίθεση

Πιο ισχυρά θεμέλια στην κοινή δυναμική πάλη, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, που προωθούν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων, μπαίνουν στο κοινό μέτωπο των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, των αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών. Το κοινό πρόγραμμα δράσης αποφασίστηκε χτες το βράδυ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στα γραφεία του.

Πρώτη κοινή μαζική εξόρμηση οργανώνεται, αύριο, Σάββατο, σε μεγάλα πολυκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες συνοικίες. Παράλληλα, αποφασίστηκε η κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης αμέσως μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο για την παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου στη Βουλή. Κοινές περιοδείες σε γειτονιές, σε μικρομάγαζα. Στόχος κάθε γειτονιά και κοινή Επιτροπή Αγώνα, π.χ., κοινή Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολουμένων, εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων στην Πετρούπολη, όπου υπάρχουν συγκεντρωμένα μικρομάγαζα και συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι.

Στη χτεσινή σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, τα επιχειρησιακά σωματεία στις επιχειρήσεις «Κωνσταντακάτος» και «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», το Σωματείο Αργυροχρυσοχόων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιλίου, εκπρόσωποι των εμπόρων της Δυτικής Αττικής, η Ομοσπονδία Καθαριστηρίων, μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας από την παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία».

Οπως υπογραμμίστηκε, το ωράριο είναι ένας κρίκος στη συνολική επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα. Μια επίθεση που επιδιώκει να μην αφήσει τίποτα όρθιο και επικεντρώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην προσαρμογή της Υγείας και της Παιδείας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, κλπ. Εκφράστηκε η στήριξη και υποστήριξη όλων των κλάδων που είναι σε απεργιακές κινητοποιήσεις και παλεύουν για τη δημιουργία κοινού μετώπου εργαζομένων λαϊκών στρωμάτων και όσων υποφέρουν από την αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση.

Το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες περιλαμβάνει: Ενιαίο και συνεχές ωράριο για όλα τα καταστήματα με τρία απογεύματα κλειστά, να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες. Πλήρη, σταθερή δουλιά, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, κατάργηση ωρομίσθιου και μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. 1.200 ευρώ πρώτο μισθό, 960 ευρώ κατώτατη σύνταξη. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Δωρεάν στους εργαζόμενους και επαγγελματίες χωρίς καμιά επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δημόσια δωρεάν Παιδεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση την Τρίτη 23 Ιούλη στην Ομόνοια (2013-07-19 00:00:00.0)
Προπομπός συνολικότερων ανατροπών (2013-07-12 00:00:00.0)
Μέτωπο ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (2012-12-14 00:00:00.0)
Δύναμή μας ο συμμαχικός, ενωτικός αγώνας (2005-06-14 00:00:00.0)
Απάντηση μ' ένα στόμα (2005-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ