Παρασκευή 10 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αγωνιστική απάντηση

Αποφασιστική, ταξική απάντηση στα αντιδραστικά μέτρα που προωθούν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης δίνουν, στις 16 του Ιούνη, οι εργαζόμενοι της Αθήνας, με τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομίας. Η Γραμματεία Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της πόλης να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη της πάλης, ενάντια στην κυβερνητική επίθεση, να μη δείξουν καμιά ανοχή στα αντεργατικά μέτρα, καμιά αναμονή στην πολιτική της ΝΔ, που υλοποιεί τις στρατηγικές επιδιώξεις του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΚ-ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μπροστά στην κατάσταση που έχουν διαμορφώσει η κυβέρνηση, η διοίκηση του Οργανισμού και οι εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ «ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση της αντίστασης και δράσης από τα κάτω, από τους χώρους δουλιάς, από τους εργαζόμενους. Να εκφραστεί με κάθε τρόπο η καταδίκη της ΣΣΕ, η αγωνιστική απαίτηση για άμεση ακύρωσή της», σημειώνει η ΕΣΚ-ΟΤΕ.

Με την κατάπτυστη σύμβαση, τονίζει η παράταξη, «διαλύθηκε το απατηλό πέπλο της "σεμνότητας και ταπεινότητας" και αποκαλύφθηκε το βάρβαρο, αντεργατικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ. Επεσε η μάσκα της δημαγωγίας που επιδείκνυε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε καθαρά η χυδαία αντιλαϊκή πολιτική σκέψη και πραχτική της. Ξεγυμνώθηκαν τα αποπροσανατολιστικά τεχνάσματα των "συνδικαλιστικών" ηγεσιών των παρατάξεων αυτών των κομμάτων, που με τον πιο άθλιο τρόπο προσπάθησαν να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, ρίχνοντάς τες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Κι από κοντά η ηγεσία της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για τη στήριξη, πολιτική και ιδεολογική, που πρόσφερε στις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σ' όλη την πορεία και διαδικασία του διαλόγου».

Ολοι στους δρόμους

Σε θέση μάχης έχουν μπει και οι δυνάμεις των οικοδόμων σε όλη τη χώρα, μπροστά στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ταξική Ομοσπονδία τους για τις 29 του Ιούνη. Την Κυριακή πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη (10 π.μ., ΕΚΘ) σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων της Μακεδονίας για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ορίστηκε για τις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο τόπος και ο χρόνος των απεργιακών συγκεντρώσεων και στις άλλες πόλεις, ενώ καταρτίζεται και το πρόγραμμα των εξορμήσεων και συσκέψεων στους χώρους δουλιάς για την προπαγάνδιση της απεργίας.

Στο δρόμο κατεβαίνουν στις 7 του Ιούλη και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους συναδέλφους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, καθώς το Συντονιστικό της Αθήνας καλεί τα σωματεία όλης της χώρας να μετατρέψουν τη μέρα σε πανελλαδική πανκινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ