Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Εξετάσεις

Οχι που θα δίσταζαν ν' αδιαφορήσουν για τον αγώνα χιλιάδων μαθητών και να παίξουν με την αγωνία των γονιών τους. Η Επιτροπή Εξετάσεων (κάποιοι λένε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση) έβαλε θέματα δύσκολα - και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ δύσκολα - για να δείξει το εκπαιδευτικό μας σύστημα πως, τάχα, ενδιαφέρεται για την άνοδο του επιπέδου των μελλοντικών φοιτητών και την αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ομως, η Παιδεία δεν αναβαθμίζεται με την αυστηρότητα στις εξετάσεις. Οταν όλο το εκπαιδευτικό σύστημα είναι υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο, ταγμένο να παράγει αμόρφωτους ανθρώπους, όταν υπάρχουν και συνεχώς επεκτείνονται οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, όταν ο μαθητής, στη διάρκεια της φοίτησής του στο σχολείο, μετατρέπεται σ' ένα δοχείο ανούσιων και, εν πολλοίς, άχρηστων γνώσεων, δεν μπορεί η αυστηρότητα των εξετάσεων να διορθώσει τα αδιόρθωτα.

Κι αν τα ποσοστά της «αποτυχίας» θ' αυξηθούν, θα 'ρθουν οι «δάσκαλοι» της απαιδευσίας να κατηγορήσουν τα παιδιά σαν ανίκανα και «ανεπίδεκτα μαθήσεως». Χωρίς ποτέ να παραδεχτούν πως αυτοί φταίνε για όλα και, μάλιστα, το κάνουν επίτηδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ