Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ντροπή!

«Η ΟΜΕ - ΟΤΕ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 16/6/2005 και ώρα 12.00 -15.00 για την απόκρουση των σχεδίων της κυβέρνησης με στόχο την ακύρωση θεμελιακών -εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων». Οχι, αγαπητέ αναγνώστη. Το φύλλο που διαβάζεις δεν είναι πρωταπριλιάτικο. Η ανακοίνωση της ΟΜΕ - ΟΤΕ είναι χτεσινή. Και φέρει δύο υπογραφές: Του προέδρου της ΟΜΕ - ΟΤΕ Γ. Παναγόπουλου και του γεν. γραμματέα Χρ. Οικονόμου. Είναι ακριβώς οι ίδιοι συνδικαλιστές, που έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από την κατάπτυστη συμφωνία με τον ΟΤΕ, που καταργεί τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και ξεπουλάει τους εργαζόμενους.

Οχι, δεν είναι αστείο. Είναι πρόκληση. Είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός. Είναι συνδικαλισμός «τύπου ...ΟΜΕ - ΟΤΕ»! Και όχι μόνον. Η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας της ντροπής, εκφράζει, λέει, «την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους αγώνες όλων των κλάδων των εργαζομένων» και καλεί τους υπαλλήλους του ΟΤΕ «να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και των Ομοσπονδιών την Πέμπτη 16 Ιούνη»! Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, λοιπόν! Μαζί στη συγκέντρωση, ΓΣΕΕ και ΟΜΕ - ΟΤΕ. Μαζί, Πολυζωγόπουλος, Πουπάκης, Καλύβης και Παναγόπουλος...

Να τι αγώνες κάνει η ΓΣΕΕ. Να με ποιους η ΓΣΕΕ συνδιοργανώνει τη συγκέντρωσή της. Να ποιοι είναι οι ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος, που δίνουν τη μάχη για να αποκρούσουν τα μέτρα της κυβέρνησης. Να σε τι «αγώνες - μαϊμού» θέλουν να παγιδέψουν τους εργαζόμενους. Να πώς εννοούν την «ενότητα». Να ποια ενότητα ευαγγελίζονται. Μα, ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν, τέλος πάντων; Μια κουβέντα, τους πρέπει: Ντροπή σας!

Ποιος εργαζόμενος, άραγε, θα τους πιστέψει; Ποιος θα τους ακολουθήσει σ' αυτό το σικέ παιχνίδι; Και όμως, συμπεριφέρονται ως αθώες περιστερές. Προκλητικά, ξαναεπιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος και παριστάνουν και τους αγωνιστές! Ο κατήφορός τους δεν έχει πάτο. Σ' αυτόν τον κατήφορο, όμως, είναι μόνοι τους. Και όσοι εργαζόμενοι ακόμα τους ακολουθούν, είτε ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ, στη ΔΑΚΕ, ή στην «Αυτόνομη Παρέμβαση», είναι καιρός να τελειώνουν με τις αυταπάτες. Είναι πλέον καιρός να τους γυρίσουν την πλάτη. Οι ηγεσίες αυτές καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Είναι εχθροί της. Κάνουν ζημιά και μόνο ζημιά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Οποιος πραγματικά θέλει να παλέψει ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, την Πέμπτη 16 Ιούνη, θα είναι με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στις 6 το απόγευμα. Οποιος θέλει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους, και μαζί και τον εαυτό του, θα είναι στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ. Μαζί με την ΟΜΕ - ΟΤΕ και τον Παναγόπουλο... Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του!


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ