Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Πύραυλοι από Κολομβία σε Ισραήλ διαμέσου Καράκας!

ΚΑΡΑΚΑΣ.-

Ενα πολύ παράξενο και άκρως επικίνδυνο φορτίο κατάσχεσαν οι αρχές της Βενεζουέλας στο διεθνές αεροδρόμιο Σιμόν Μπολίβαρ: Πυραύλους αέρος-αέρος, με προορισμό το Ισραήλ και αποστολέα την Κολομβία!

Για την ακρίβεια, η μυστική αστυνομία «Disip», το προηγούμενο Σάββατο, μετά από κατάθεση εντάλματος έρευνας σε συνεργασία, όπως αναφέρει το «Vheadline», με τις κολομβιανές αρχές ασφαλείας, πραγματοποίησαν έρευνα «ρουτίνας» στον αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιεί η γερμανική εταιρία «Lufthansa» και κατάσχεσε τμήματα τουλάχιστον τριών πυραύλων αέρος-αέρος που είχαν τη σφραγίδα της Δημοκρατίας της Κολομβίας και αποστέλλονταν στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στο Τελ Αβίβ, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ενημέρωσης για το θέμα ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Χόρχε Γκαρσία Καρνέιρο.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί ως «παραβίαση» των νόμων περί «εκτελωνισμού» στο υπουργείο Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όπως ανέφερε επίσης και αρμόδιος υπουργός Τζέσε Τσακόν. Οσο για τα τμήματα πυραύλων πρόκειται για μη θανατηφόρα ηλεκτρικά συστατικά που ουσιαστικά κατευθύνουν ηλεκτρονικά τους πυραύλους, που είναι ειδικά σχεδιασμένα από τις Αμερικανικές Ενοπλες Δυνάμεις για μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Τέλος, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας, στρατηγός Χόρχε Μπαγιαστέρος, τόνισε ότι δεν πρόκειται για «εκρηκτικές ύλες, αλλά για όπλα»...

Τέλος, σε ανακοίνωσή της η γερμανική αεροπορική εταιρία «Lufthansa» δήλωσε ότι «συνεργάζεται απολύτως με τις αρχές της Βενεζουέλας, για τη διαλεύκανση του επεισοδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ