Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να εκδοθούν κανονικά οι τίτλοι των αλλοδαπών μαθητών

Κοινή απόφαση όλων των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του ΥΠΕΠΘ να μη χορηγούνται από τους Συλλόγους Διδασκόντων των Γυμνασίων, Λυκείων και ΤΕΕ της χώρας, τίτλοι σπουδών στα παιδιά των μεταναστών, αν αυτά δεν προσκομίσουν «αποδεδειγμένα νόμιμα δικαιολογητικά», εκφράζουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Α', Β', Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει άμεσα τις παραπάνω αποφάσεις, ώστε οι Σύλλογοι Διδασκόντων να εκδώσουν κανονικά τους τίτλους των αλλοδαπών μαθητών και οι διευθυντές των ΤΕΕ να παραλάβουν τα μηχανογραφικά.

Στην ανακοίνωσή τους οι ΕΛΜΕ - Θ σημειώνουν ότι το σχετικό έγγραφο της απόφασης του ΥΠΕΠΘ, έρχεται σα συνέχεια προηγούμενου εγγράφου με το οποίο καλούνται οι διευθυντές των ΤΕΕ να μην παραλάβουν μηχανογραφικά μαθητών των ΤΕΕ που επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΙ, αν δεν έχουν άδεια παραμονής. Βάλλει ευθέως κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προκαλεί την παιδαγωγική ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για αποφάσεις βαθιά απάνθρωπες και ρατσιστικές, που δημιουργούν κλίμα αστυνόμευσης και τρομοκρατίας στους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ