Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διογκώνονται οι αντιδράσεις για τη φυσική

Οχι απλά συνεχίζεται, αλλά παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «σφυρά αδιάφορα» σα να μην τρέχει τίποτα! Με δεδομένο ότι στις παραπάνω κατευθύνσεις οι μαθητές διαμαρτύρονται ότι τα θέματα στα περισσότερα μαθήματα χαρακτηρίζονταν από υψηλό βαθμό δυσκολίας, γίνεται φανερό για άλλη μια φορά ότι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων παίζει το ρόλο της στρόφιγγας που πότε ανοίγει και πότε κλείνει, ανάλογα με την πολιτική βούληση για το πόσοι θα «κοπούν» και πού θα κατευθυνθούν οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας και εκατοντάδες καθηγητές φυσικής από διάφορα βαθμολογικά κέντρα αντιδρούν έντονα, συμφωνώντας άπαντες ότι τα θέματα της φυσικής ήταν όχι απλά πολύ δύσκολα, αλλά και έξω από το πνεύμα της διδασκαλίας του μαθήματος. Οι καθηγητές φυσικής από το βαθμολογικό Κέντρο Χανίων και το 36ο βαθμολογικό κέντρο Περιστερίου, αρνούνται να προχωρήσουν σε βαθμολόγηση και αντίστοιχες διαμαρτυρίες εκφράζουν οι βαθμολογητές του 31ου κέντρου Αθήνας και του 38ου (Μοσχάτο).

Και ενώ η κατακραυγή της εκπαιδευτικής κοινότητας γενικεύεται, η απάντηση του υπουργείου Παιδείας είναι ότι δεν πρόκειται να ακυρωθεί κανένα από τα θέματα και ότι θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ώστε τα γραπτά να βαθμολογηθούν κανονικά. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το πρόβλημα με τη φυσική συνδέεται με προθέσεις μείωσης του αριθμού των εισακτέων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Α. Καραμάνος, είπε ότι «δεν μπορεί να παρακολουθήσει αυτή τη λογική»! Λες και ο στόχος των εξετάσεων δεν είναι ακριβώς αυτή η ταξική επιλογή του πόσοι, ποιοι και πού θα πάνε στην ανώτατη εκπαίδευση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ