Σάββατο 11 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πετάνε στο δρόμο τέσσερα σχολειά

Στο δρόμο πετάει 1.200 μαθητές και 150 εκπαιδευτικούς των μοναδικών τεχνικών σχολείων που υπάρχουν στο 7ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας, με τη λήξη της επόμενης σχολικής χρονιάς (2005 - 2006), η αδιαφορία και ο εμπαιγμός των αρμόδιων φορέων. Πρόκειται για το 6ο ΤΕΕ, το 7ο Εσπερινό ΤΕΕ και το 1ο ΣΕΚ, τα οποία στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Σεβαστοπουλείου Σχολής (οδός Π. Κυριακού 24), ιδιοκτησίας του «Συλλόγου Προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων».

Ο «Σύλλογος Προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων» έχει υποβάλει αγωγές εξώσεως των σχολείων, οι οποίες έγιναν αποδεκτές (αποφάσεις 1143 και 1144/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και 3002 και 3003/2002 του Εφετείου Αθηνών) και με εξώδικο έγγραφό του (αριθμ. 1169/18-5-2005) καλεί να «αποδοθούν ελεύθεροι οι μίσθιοι χώροι με τη λήξη της επόμενης σχολικής χρονιάς 2005 - 2006».

Αν και ο ΟΣΚ είχε προβεί το 2001 στην αγορά οικοπέδου (επί των οδών Εβρου, Ξενίας και Μιχαλακοπούλου, ύψος δαπάνης περίπου 6.000.000 ευρώ), για την ανέγερση κτιρίων όπου θα στεγάζονταν τα συγκεκριμένα σχολεία, μέχρι σήμερα όχι απλώς δεν έχει γίνει καμία εργασία, αλλά αυτή τη στιγμή ο χώρος ενοικιάζεται ως υπαίθριο πάρκινγκ...

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, έχουν διεκδικήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια την άμεση ανέγερση του διδακτηρίου, καθώς το κτίριο 100 ετών της Σεβαστοπουλείου Σχολής παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υποδομής, όπως έλλειψη κυλικείου, βιβλιοθήκης, θέρμανσης κ.ά. Στις 11/4/2004, σε συνάντηση που είχαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των τριών σχολείων και ο Σύλλογος Γονέων με τον κ. Παταργιά, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ, η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «ο ΟΣΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το αν θα λειτουργήσει ή όχι ο πολυώροφος υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων κάτω από το διδακτήριο, γεγονός που διαφοροποιεί σημαντικά το κόστος κατασκευής του». Επισημαίνεται ότι η προσωρινή μεταφορά των σχολείων είναι αδύνατη ή και ασύμφορη λόγω του μεγέθους του εργαστηριακού εξοπλισμού που δύσκολα μετακινείται, ενώ απαιτείται η ύπαρξη κατάλληλων χώρων και ειδικών εγκαταστάσεων για να μετεγκατασταθεί.

Αίτημα καθηγητών, γονιών και μαθητών είναι να σταματήσει ο εμπαιγμός σε βάρος τους, να ανεγερθούν άμεσα τα σχολεία στο οικόπεδο που έχει αγοράσει ο ΟΣΚ και να συνεχίσουν να λειτουργούν στην πρώην Σεβαστοπούλειο Σχολή, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο. Για το συγκεκριμένο θέμα, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των τριών σχολείων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και την Ενωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Τρίτη 14 Ιούνη, στις 7 το βράδυ, στο κτίριο του 7ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ