Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Προετοιμασίες για «θερμό» καλοκαίρι

Σταθμό για την οργάνωση της δράσης των ταξικών δυνάμεων αποτέλεσε η χτεσινή πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών

Αποψη από τη χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Αποψη από τη χτεσινή πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
«Τούτο το καλοκαίρι θα είναι θερμό. Οχι μόνο για τον εργασιακό μεσαίωνα που σχεδιάζουν, αλλά και από την απάντηση που θα πάρουν από το σύνολο των εργαζομένων που δεν έχουν άλλη επιλογή, παρά μόνο τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, με βάση τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες της. Με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Με αυτά τα λόγια ο Θόδωρος Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της ΕΕ του ΕΚΘ, έδωσε τον μπούσουλα πάνω στον οποίο πρέπει να δουλέψουν οι ταξικές δυνάμεις το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ που έγινε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή δεκάδων Σωματείων και συνδικαλιστών, καθορίστηκαν οι στόχοι δράσης για το επόμενο διάστημα, με πρώτο κορυφαίο σταθμό το παμμακεδονικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από σήμερα, λοιπόν, οι ταξικές δυνάμεις σχεδιάζουν την παρέμβασή τους, για να αποκαλυφθεί η ουσία των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, να αντιμετωπιστεί η ενορχηστρωμένη προσπάθεια της άρχουσας τάξης και των υπηρετών της να διχάσουν τους εργαζόμενους, για να τους διασπάσουν και να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις τους. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη ανοίγει μέτωπο για να αποκαλύψει την πολιτική της ΝΔ και των επιδιώξεων του ΣΕΒ, να χτυπήσει τη δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να αποκαλύψει το ρόλο και τη συνενοχή των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση, καθώς και των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ.

Οργανώνει την πάλη, επιδιώκοντας μέσα από συνεδριάσεις των ΔΣ των Σωματείων να ληφθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με βάση διεκδικήσεων το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ. Εντείνει την προσπάθεια για δημιουργία επιτροπών αγώνα σε κλάδους και χώρους όπως οι ΟΤΑ, η Υγεία, η Παιδεία.

Παράλληλα, πιο αποφασιστικά, δίνει τη μάχη στήριξης και ενίσχυσης των συνδικάτων που κατεβαίνουν σε απεργιακούς αγώνες (Οικοδόμοι), κλάδων που κινητοποιούνται για Συλλογικές Συμβάσεις, με πρώτη άμεση έκφραση τη σημερινή συγκέντρωση των Εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την πιλοτική εφαρμογή της «ανενεργού» περιόδου του χρόνου εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ