Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Μεγάλη η ανταπόκριση στο Μεξικό

Το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων νέων από κάθε ήπειρο προκαλεί το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7-15 Αυγούστου, στο Καράκας της Βενεζουέλας.

«Παρά την έλλειψη πληροφόρησης από τα μέσα επικοινωνίας», η ανταπόκριση της μεξικάνικης νεολαίας για συμμετοχή στο 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ είναι πολύ θετική, σημειώνει στο «Ρ» ο Ραφαέλ Καστανιέδα, γενικός γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Μεξικού.

Η προφεστιβαλική δραστηριότητα της μεξικάνικης Εθνικής Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΕΠΕ) εξελίσσεται με σημαντική επιτυχία. Ξεχωριστής σημασίας ήταν η διοργάνωση του πρώτου Εθνικού Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, στα τέλη του περασμένου Μάη, στο Τεπίκ της πολιτείας Ναγιαρίτ.

Οπως εξηγεί ο Ρ. Καστανιέδα, η ΕΠΕ λειτουργεί στη χώρα του μέσα από «επιτροπές βάσης» οι οποίες διοργανώνουν εκδηλώσεις για την προπαγάνδιση του ΠΦΝΦ. Πέρα από την ΚΝ Μεξικού, η ΕΠΕ, που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2004, απαρτίζεται περίπου από 30 οργανώσεις.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα σχέδια της μεξικάνικης αποστολής για τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Καράκας, είναι η παρουσίαση του μεξικάνικου πολιτισμού. Ο γγ της ΚΝ Μεξικού, σημειώνει πως στην πολιτιστική έκθεση θα μεταφέρουν στοιχεία για το πώς ο μεξικάνικος λαός υπέφερε από τον ιμπεριαλισμό και για τους αγώνες που ανέπτυξε για να αντιπαλέψει την ιμπεριαλιστική πολιτική.

Στο Καράκας

Μόνιμη έδρα απέκτησε πλέον η ΕΠΕ της Βενεζουέλας καθώς, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της κουβανικής «Χουβεντούδ Ρεμπέλδε» εγκαταστάθηκε στον τέταρτο όροφο του Δυτικού Πύργου στο Κεντρικό Πάρκο του Καράκας.

Οι εγκαταστάσεις είναι πλήρως εξοπλισμένες και από εκεί θα γίνεται ο συντονισμός με τις προπαρασκευαστικές επιτροπές στην επαρχία της Βενεζουέλας και με τις ΕΠΕ στα διάφορα κράτη. Σύντομα θα εγκατασταθούν κοντά στην ΕΠΕ και τα μέλη της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής του ΠΦΝΦ, αντιπρόσωποι συνολικά από 24 οργανώσεις από όλες τις ηπείρους, που θα φτάσουν στη χώρα. Σήμερα αναχωρεί για το Καράκας και ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ελληνική ΕΠΕ (της οποίας συντονιστής έχει οριστεί ομόφωνα η ΚΝΕ) στις εργασίες της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ