Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πατάτες για... πρόστιμο

Εισαγόμενες πατάτες χωρίς «πινακίδες» έπιασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε τρεις περιπτώσεις και έκοψε κάτι «κλήσεις» σε τρεις επιχειρήσεις.

Οπως ανακοινώθηκε χτες, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 5.800 ευρώ αντίστοιχα στις εταιρίες «ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» με έδρα την Αθήνα, «ΛΙΜΠΑΝΤΖΗΣ ΑΕ» με έδρα τη Βέροια και «ΛΑΛΑΝΙΤΗΣ ΟΕ» με έδρα τα Ψαχνά Ευβοίας, για παραβάσεις φυτοϋγειονομικών διατάξεων κατά την εισαγωγή, συσκευασία και εμπορία πατάτας, που δε συνοδευόταν από την κατάλληλη σήμανση προέλευσης.

Βέβαια το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιχειρεί και με κάτι τέτοιες κινήσεις να δημιουργήσει την αίσθηση ότι προστατεύει τους Ελληνες παραγωγούς, αλλά στην πράξη πρόκειται για ντουφεκιές στον αέρα με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Οπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, στηρίζει και εφαρμόζει τους νόμους της ελεύθερης αγοράς και τις επιταγές τις ΕΕ και του ΠΟΕ, που εξυπηρετούν μόνο τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολυεθνικών σε βάρος βέβαια των Ελλήνων παραγωγών και κυρίως των μικρομεσαίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ