Τετάρτη 15 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Με την κυρίαρχη πολιτική της εξυπηρέτησης των επιδιώξεων της ΕΕ και του εφοπλιστικού κεφαλαίου συγκρούστηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επερώτησής τους για τη ναυτιλία, που ανέδειξε τα πραγματικά αίτια των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι ναυτεργάτες όσο και οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου.

Στις τοποθετήσεις τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρθηκαν εκτεταμένα στις επιπτώσεις της πολιτικής που ακολούθησαν διαδοχικά το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, τόνισαν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των νησιωτών, αλλά και του ναυτεργατικού κινήματος και επισήμαναν ότι λύση στα σημερινά αδιέξοδα μπορεί να δώσει μόνο μια ριζικά διαφορετική πολιτική, που δε θα έχει στο επίκεντρό της την κερδοφορία των εφοπλιστών. Μάλιστα, οι βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα των συνεχών αυξήσεων στα ναύλα των πλοίων, μέτρο που οξύνει ακόμη περισσότερο την ανέχεια της λαϊκής οικογένειας.

Την εμμονή της κυβέρνησης στη διατήρηση και ενίσχυση της ίδιας πολιτικής πιστοποίησε με την παρέμβασή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η αύξηση της εφοπλιστικής κερδοφορίας συνιστά τη δημιουργία θέσεων εργασίας! Οσο για τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππα, αρκέστηκε να ζητήσει τη σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας του ΠΑΣΟΚ που εγκαινίασε το τελευταίο στάδιο παράδοσης της ακτοπλοΐας στην «ελεύθερη αγορά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ