Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδεία «Αγγέλας Παπάζογλου»

Την «Αγγέλα Παπάζογλου», θα παρουσιάσει η Αννα Βαγενά, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου (22, 23/6, 9.15μ.μ.), στα πλαίσια των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μετά την επιτυχημένη τρίτη επανάληψή της πέρσι (στο «Μεταξουργείο»), περιοδεύει ξανά. Το έργο βασίζεται στις συγκλονιστικές διηγήσεις της Σμυρνιάς τραγουδίστριας Αγγελικής Παπάζογλου. Οι μαρτυρίες της διατρέχουν τα σημαντικότερα χρόνια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Περιγράφει γλαφυρά την καθημερινή ζωή του Ελληνισμού στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, με τους χορούς και τα τραγούδια της, και περνά μετά στη δραματική καταστροφή της.

Την Αγγέλα ερμηνεύει η Αννα Βαγενά. Αναγνώστρια η Νίκη Καράλη. Την επιλογή και θεατρική προσαρμογή των αποσπασμάτων από το βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης», έκανε ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, ο οποίος υπογράφει την επιλογή των τραγουδιών και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Τα σκηνικά -κοστούμια είναι του ζωγράφου - καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Μάριου Σπηλιόπουλου, ενώ οι φωτισμοί του Δημήτρη Δαμαλά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ