Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τώρα ο τρόμος και στο Διάστημα

Ο τρομοκράτορας των πολέμων της «νέας τάξης» αποφάσισε να επεκτείνει τις επιθέσεις του και από το Διάστημα.

Γιατί, όπως λέει, «σκεφτείτε έναν κόσμο που οι ΗΠΑ θα διαθέτουν στο Διάστημα "άστρα θανάτου", δηλαδή ακτίνες λέιζερ, όπλα μικροκυμάτων, εκτοξευτές μεταλλικών ράβδων μεγάλης πυκνότητας τα οποία θα περνάνε πάνω από τις άλλες χώρες, κάθε δέκα λεπτά, σαν "αστρικοί χωροφύλακες"».

Δεν πρόφτασε να διατυπώσει αυτές τις απειλές, αυτός ο χωροφύλακας του καπιταλισμού και η άλλη πλευρά διά στόματος Ρας - Πούτιν προειδοποίησε ότι οι νέες απειλές θα οδηγήσουν τη χώρα του - αν δεν υπάρξει λογική - ακόμη και στη χρήση βίας.

Πάντα το έλεγα, ότι οι κατέχοντες τα ανώτατα αξιώματα της εξουσίας πρέπει να περνούν από τακτικό ψυχιατρικό έλεγχο.

Να θυμίσουμε ότι ο Τρούμαν κατά την ιστορική εκείνη διάσκεψη είχε επιχειρήσει να τρομοκρατήσει τη Σοβιετική Ενωση, υπονοώντας την ατομική βόμβα και όσα ακολούθησαν την ολοκληρωτική καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και, βέβαια, την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών.

Οπως λένε οι ιστοριογράφοι, ο Ιωσήφ Στάλιν αντιμετώπισε την πρόκληση με ειρωνικό χαμόγελο. Και σαν ανταπάντηση, πολύ σύντομα το πρώτο διαστημόπλοιο, με τη σκυλίτσα Λάικα, στριφογυρνούσε γύρω από το φεγγάρι, λίγο αργότερα ο Γκαγκάριν με τον «Σπούτνικ» και σε συνέχεια ένα πλήρες διαστημικό εργαστήριο - ο «MIP» - υποδεχόταν ακόμη και Αμερικανούς αστροναύτες.

Ενα πρόσφατο βιβλίο έχει ως τίτλο «Ο προληπτικός πόλεμος, ή η παραχάραξη της Λογικής». Και αναφέρεται εύστοχα στην αγνόηση όλων των έως σήμερα αρχών του Δικαίου, των αποφάσεων του ΟΗΕ, του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, της Συνθήκης της Γενεύης κλπ. ως παράπλευρο στοιχείο του δόγματος Μπους και των «προληπτικών πολέμων». Θεωρεί το φοβερό Γκουαντανάμο, το οποίο ο Κάρλο Μπονίνι, που το επισκέφθηκε δυο φορές, περιγράφει στο δικό του βιβλίο ως κολαστήριο του τρόμου, «όπου μυρίζει κανείς τη μυρωδιά του ανθρώπινου φόβου και αισθάνεται τη γεύση της ανθρώπινης θηριωδίας».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ