Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ME ΤΟ «Ρ» ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ
«Δεν πάει άλλο»!

Αυτή ήταν η διαπίστωση όλων όσοι υποδέχονταν τα μέλη των Κομματικών Οργανώσεων του Γαλατσίου την περασμένη Κυριακή, μία μέρα πριν τη συγκέντρωση στην πόλη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι και προκηρύξεις για τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις θέσεις του ΚΚΕ, «όργωσαν» την περασμένη Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου τις γειτονιές της πόλης, μία μέρα πριν τη συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ του ΚΚΕ στο Γαλάτσι. Την περασμένη Κυριακή δεν έμεινε καφενείο, γειτονιά και χώρος, όπου «χτυπά η καρδιά» της εργατικής τάξης, που να μην ανοιχτεί συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Ξεκινώντας από τον πρόσφατο αποχαρακτηρισμό του οικοδομικού τετραγώνου στην περιοχή του «Νέου Τέρματος», από χώρο πρασίνου σε χώρο πολλαπλών χρήσεων, η κουβέντα εξελισσόταν σε αγανακτισμένα λόγια και πικρία για τη ζωή, που κάθε μέρα γίνεται και πιο ανυπόφορη. Η διαπίστωση, πάντα κοινή: «Δεν πάει άλλο!».

Η υποδοχή στα καφενεία της περιοχής, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, πάντα θερμή. Ολοι έχουν κάτι να πουν, όλοι αναγνωρίζουν ότι «το Κόμμα» είναι πάντα στο πλευρό τους, να τους ενημερώνει και να στηρίζει τους αγώνες τους. «Πώς είναι η ζωή εδώ;», τους ρωτάμε. «Οπως είναι παντού!», λέει κάποιος από τους πελάτες σ' ένα καφενείο. «Η ανάπτυξη του Γαλατσίου έχει σταματήσει από τη δεκαετία του '80. Ποιότητα ζωής δεν υπάρχει. Τα πάντα έχουν χτιστεί, τα αυτοκίνητα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους. Σε πλατείες και πάρκα μπαίνουν καρέκλες αντί να παίζουν τα παιδιά μας. Η ανεργία στα ύψη...».

«Και ο κάθε δήμαρχος και οι βουλευτές επιδιώκουν να "τα πάρουν" από τον κοσμάκη. Είναι τώρα τρεις μέρες κλεισμένοι στη Βουλή και τσακώνονται ποιος θα "φάει" τα περισσότερα! Ζητούν αύξηση του μισθού του βουλευτή κι εμείς δεν έχουμε να φάμε!», μας λένε κάτοικοι της περιοχής.

Η μάχη για το μεροκάματο σκληρή. Η απειλή της απόλυσης και της καλπάζουσας ανεργίας είναι ο μόνιμος «βραχνάς». Οπως και το καθημερινό άγχος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επιβίωση. Ο Θανάσης Διονυσόπουλος δουλεύει εδώ και 12 χρόνια στη «ΦΑΓΕ». Εχει τρία παιδιά, η γυναίκα του είναι άνεργη και παίρνει το επίδομα ανεργίας, ενώ ο ίδιος αναγκάζεται να δουλεύει και το απόγευμα, ως υδραυλικός.

Λίγο αργότερα μπαίνουμε σε μια μικρή βιοτεχνία Λευκών Ειδών στην οποία εργάζεται η ίδια η οικογένεια. Ζητάμε να μάθουμε «πώς πάνε οι δουλιές». «Ο μικρός θα είναι πάντα μικρός, και θα τρώει "κατραπακιές"», είναι τα λόγια του Λευτέρη Κλώθα, ιδιοκτήτη της οικογενειακής επιχείρησης. «Και προσωπικό να μην προσλάβω, εγώ και τα παιδιά μου να δουλεύουμε εδώ όλη μέρα, τα πάγια έξοδα είναι τόσο αυξημένα, που δε βγαίνουμε». Μας δείχνει αγανακτισμένος έναν πρόσφατο λογαριασμό ρεύματος, λέγοντας: «Από τα 244 ευρώ που πλήρωσα συνολικά, τα 205 είναι δημοτικά τέλη και ΕΡΤ!»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ