Παρασκευή 17 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0
«Χόρεψαν σάμπα»

Από τον χτεσινό αγώνα

Eurokinissi

Από τον χτεσινό αγώνα
Αλλο Ευρώπη άλλο... Βραζιλία. Η Εθνική μας ομάδα αν και στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στους «καριόκας» γνώρισε την ήττα με 3-0 στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών που διεξάγεται στη Γερμανία. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ εμφανώς κουρασμένη δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να απειλήσει τους πεντάκις παγκόσμιους πρωταθλητές.

Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν με όρεξη και είχαν την εδαφική υπεροχή στα πρώτα λεπτά. Μετά τα δεδομένα άλλαξαν και οι Βραζιλιάνοι πήραν μπρος και τότε όλα ήταν θέμα χρόνου.

Το πρώτο γκολ για τους παίκτες του Παρέιρα ήρθε στο 41' όταν ο Αντριάνο «χόρεψε» τον Κυργιάκο και με απίστευτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη, που νωρίτερα είχε αποσοβήσει τρεις φορές το... μοιραίο.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Ρομπίνιο και συγκεκριμένα στο 48' με κοντινό πλασέ να διαλύσει κάθε ελπίδα για τους παίκτες μας.

Η... χαριστική βολή από τη «σελεσάο» ήρθε στο 81' όταν ο Ζουνίνιο, που μόλις είχε μπει στον αγώνα, με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Ιαπωνία.

Βραζιλία: Ντίντα, Σισίνιο, Λούσιο, Ρόκε Ζούνιορ, Ζιλμπέρτο, Εμερσον, Ζε Ρομπέρτο, Κακά (77' Ζουνίνιο), Ροναλντίνιο (70' Ρενάτο), Ρομπίνιο, Αντριάνο (70' Ολιβέιρα).

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Γκούμας, Κατσουράνης, Κυργιάκος, Ζαγοράκης (72' Αμανατίδης), Μπασινάς, Καραγκούνης, Γιαννακόπουλος, Βρύζας (46' Παπαδόπουλος) Χαριστέας.

  • Στο πρώτο ματς του ομίλου το Μεξικό επιβλήθηκε με 2-1 της Ιαπωνίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ