Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Αντιλαϊκή ομοφωνία και καυγάδες για τη μοιρασιά της λείας

«Ενα συμπέρασμα βγαίνει και από αυτή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, και συνεχίζει: «Τα κράτη-μέλη της, οι αστικές τάξεις της ΕΕ, είναι ενωμένες σε ό,τι αφορά στην επίθεση κατά των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, σε ό,τι αφορά στην ένταση της κρατικής καταστολής.

Ταυτόχρονα, διαχωρίζονται σε ό,τι αφορά στη διανομή της λείας, όπου η κάθε πλουτοκρατία επιδιώκει αυτή να καρπωθεί τη μεγαλύτερη μερίδα και να ενισχύσει τη θέση της στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν και στην αντιλαϊκή επίθεση και στη διαπάλη. Οι καυγάδες τους κινούνται σε αυτό το πλαίσιο.

Η απόφαση των "25" να παγώσουν τη διαδικασία επικύρωσης του "ευρωσυντάγματος", αν και το απέρριψε η λαϊκή ψήφος, δείχνει την περιφρόνησή τους στη λαϊκή ετυμηγορία, την προσπάθεια θωράκισης της δικτατορίας του κεφαλαίου, καταπατώντας ακόμη και τις αρχές που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει.

Σε ό,τι αφορά στους δημοσιονομικούς πόρους για το 2007-2013, αποκρύπτεται ότι αυτοί αφορούν στην υλοποίηση του "ευρωσυντάγματος", που προωθεί την αντιλαϊκή στρατηγική της Λισαβόνας και τη μιλιταριστική πολιτική της ΕΕ.

Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει "κοινωνική". Τέτοιες απόψεις αποτελούν εμπόδιο στη λαϊκή πάλη, που πρέπει να τις παραμερίσει.

Η ΕΕ μπορεί μόνο να ανατραπεί. Κάθε λαός και όλοι μαζί χρειάζεται να αξιοποιήσουν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, να τις οξύνουν και να δράσουν για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας σε κάθε χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ