Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εξώδικη διαμαρτυρία για το «Dream»

Εξώδικη διαμαρτυρία προς όλους τους ενδιαφερόμενους απέστειλε για το ριάλιτι του ALPHA «Dream show» ο «Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Δημιουργών Εργων Θεατρικού Ρεπερτορίου» που φέρει τον τίτλο «Θέσπις». Η διαμαρτυρία κοινοποιείται στο υπουργείο Τύπου και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Οργανισμός αναφέρεται σε σχετικό άρθρο νόμου σε σχέση με τα πνευματικά δικαιώματα, την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα, τονίζοντας ότι απαγορεύεται χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του πνευματικού δημιουργού ή του δικαιούχου Οργανισμού κάθε χρήση πνευματικών έργων.

Παρ' όλα αυτά, όμως, όπως σημειώνεται στην εξώδικη διαμαρτυρία, παραβιάζονται εν γνώσει της εταιρίας παραγωγής «Plus Productions» και του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, οι ισχύουσες διατάξεις του νόμου, ενώ ο Οργανισμός τούς έχει ενημερώσει και προφορικά και γραπτά.

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης διαμαρτύρεται για την «παράνομη εγγραφή, χρήση, διασκευή και τηλεοπτική μετάδοση» αποσπασμάτων έργων των μελών της από το ριάλιτι «Dream Show», κάνοντας λόγο για «αδίκημα κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας». Συγκεκριμένα αναφέρεται πως στο εν λόγω σόου χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα έργων των Ιάκωβου Καμπανέλλη, Νίκου Γκάτσου, Γρηγορίου Ξενόπουλου, Μάριου Πλωρίτη, Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου, Νίκου Τσιφόρου, Πολύβιου Βασιλειάδη και Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Οι καταγγέλλοντες ζητούν να σταματήσει άμεσα η χρήση οποιουδήποτε αποσπάσματος θεατρικού έργου, πρωτότυπου, σε μετάφραση ή διασκευή εάν δεν υπάρχει νόμιμη άδεια. Ζητούν επίσης την καταβολή αποζημίωσης των μελών του Οργανισμού, ενώ τονίζουν ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ