Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
Χάρισε ζωή μια 50χρονη

Ελπίδα ζωής χάρισε μια 50χρονη από την Τρίπολη που άφησε την τελευταία της πνοή, καθώς χάρισε τα ζωτικά της όργανα προκειμένου να σωθούν άλλοι ασθενείς. H άτυχη γυναίκα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία μετά από τροχαίο.

Ο ένας νεφρός και το ήπαρ μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα με «C-130» και δόθηκαν στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η μεταμόσχευση του ήπατος ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όπως και του νεφρού και οι ασθενείς στους οποίους έγινε η μεταμόσχευση έχουν μεταφερθεί από την εντατική σε κλινικές του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τέσσερις γιατροί που συμμετείχαν στην αερογέφυρα ζωής βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη... γραφειοκρατία. Οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τα μοσχεύματα από το αεροδρόμιο αρνήθηκαν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, καθώς όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ οι γιατροί ήταν υπεράριθμοι και δεν τους πήρε το ασθενοφόρο για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα και με τη σχετική οδηγία που υπάρχει.

Ο άλλος νεφρός δόθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και η καρδιά όπως και οι πνεύμονες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Η μεταμόσχευση καρδιάς ολοκληρώθηκε με επιτυχία ενώ ο ασθενής που υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση πνευμόνων μετά το πέρας της εγχείρησης πέθανε από ανακοπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ