Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Απαιτητικά για την οργάνωση της αντεπίθεσης

Πετυχημένη η πλατιά σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών που διοργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής

Από την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της Πάτρας στις 17 Μάρτη

ICON

Από την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της Πάτρας στις 17 Μάρτη
Το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης των ταξικών δυνάμεων της περιοχής, για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και ο απολογισμός της δράσης από την αρχή του χρόνου, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή πολλών συνδικαλιστών και εργαζομένων. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ήδη βρίσκονται σε θέση μάχης για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 24 Ιούνη, στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Γραμματείας στην Πάτρα Αγγελος Κοντογιαννάτος, αναφερόμενος στην ολομέτωπη και σαρωτική επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου, σημείωσε πως «πρέπει να αποκρουστεί μαχητικά και μαζικά με συντονισμένη δράση των εργαζομένων με τα λαϊκά στρώματα, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Στη συνέχεια επισήμανε την ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ «να εντείνουν τη δραστηριότητά τους με συσκέψεις στους χώρους δουλιάς, συνελεύσεις, συγκρότηση Επιτροπών Αγώνων, με στόχο την ανάπτυξη των αγώνων, αλλά και την αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, απομονώνοντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης που εκπροσωπούνται από τις παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ».

Καταλήγοντας, με αφορμή την πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούνη, τόνισε πως «θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την καλύτερη επιτυχία της απεργίας, αλλά, ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ που αποτελούν μέρος του προβλήματος, καθώς έχουν συμβάλει με τη στάση τους στη χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων».

Κοινός τόπος στις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών που ακολούθησαν ήταν η ανάγκη ανάπτυξης της ταξικής πάλης απέναντι στη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης που συρρικνώνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και επιφυλάσσει πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά.

Σαλαμίνα

Σε πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ενωση Μεταλλεργατών του νησιού, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους, συγκροτήθηκε την περασμένη βδομάδα στη Σαλαμίνα Επιτροπή του ΠΑΜΕ. Η Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να την πλαισιώσουν και με οδηγό το ταξικό, διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, «να αγωνιστούμε για να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο υλοποιούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης, με την ανοχή και συμπόρευση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ