Τετάρτη 22 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΥΓΕΙΑ
ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Σήμερα το κοινό συλλαλητήριο

Θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 π.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας

Πρόσφατη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Κέντρου «Επικοινωνία»
Πρόσφατη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Κέντρου «Επικοινωνία»
Κοινό συλλαλητήριο για τα δικαιώματα των αναπήρων και των οικογενειών τους κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Πρόνοιας και τα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, οι ανάπηροι, οι γονείς και οι κηδεμόνες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ). Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στην κινητοποίηση όλοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής του ιδιωτικού τομέα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ειδικής Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ). Με αποφάσεις των σωματείων τους συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας (ΠΙΚΠΑ Βούλας), του Ειδικού Σχολείου «Θεοτόκος» στο Ιλιο, του εργαστηρίου ειδικής αγωγής «Μαργαρίτα» και οι απολυμένοι του κέντρου «Επικοινωνία». Επίσης, με απόφαση του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, οι εργαζόμενοι στις δομές αποασυλοποίησης (ξενώνες, οικοτροφεία, διαμερίσματα) κάνουν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ. και θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο στην Πλ. Κάνιγγος.

Στην απεργία και στο συλλαλητήριο καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΣΑΠ), η Πανελλήνια Ενωση Τυφλών, η Επιτροπή Αγώνα Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ και η Κίνηση για τα δικαιώματα του παιδιού με αυτισμό.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια στις απολύσεις που ετοιμάζονται στα Ιδρύματα Πρόνοιας και στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς που οργανώνουν το συλλαλητήριο και διεκδικούν «αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν τομέα Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης στους ευαίσθητους αυτούς κοινωνικούς τομείς».

Ακόμα διεκδικούν:

  • Δωρεάν θεραπείες, φάρμακα και τεχνικά βοηθήματα για όλους και ιδιαίτερα για τους ανάπηρους.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλιά, κατάργηση των παντός είδους συμβάσεων. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στα ιδρύματα Πρόνοιας, στα κέντρα Ειδικής Αγωγής και στις δομές αποασυλοποίησης.
  • Αμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων του κέντρου «Επικοινωνία» και επαναλειτουργία του με την ευθύνη του δημοσίου σαν εκπαιδευτικού κέντρου για τυφλά πολυανάπηρα παιδιά.
  • Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους στα ιδρύματα Πρόνοιας, στα κέντρα Ειδικής Αγωγής, στις δομές αποασυλοποίησης και αποϊδρυματοποίησης.
  • Αμεση δημοσιοποίηση όλων των Ιδιωτικού Δικαίου κέντρων στην Πρόνοια και στις δομές αποασυλοποίησης της ψυχικής υγείας και τα κέντρα Ειδικής Αγωγής.
Σύσκεψη εργαζομένων

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών θα γίνει σύσκεψη των εργαζομένων στις δομές ψυχικής υγείας, μετά την πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών Μάρνη και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) στις 12.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ