Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΠΑ
Παραδέχονται τη διαρροή της Ρεβυθούσας

Τα χτεσινά δημοσιεύματα περίμενε η διοίκηση της ΔΕΠΑ για να ομολογήσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαρροής στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Με ανακοίνωσή της η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου επιβεβαιώνει τελικά το γεγονός, που μέχρι πρότινος διέψευδε κατηγορηματικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των δοκιμών για να διαπιστωθεί η στεγανότητα των δεξαμενών, «διαπιστώθηκε ελαφράς μορφής διαφυγή αζώτου, γι' αυτό αναβλήθηκε προσωρινά η πλήρωση της δεξαμενής με υγροποιημένο φυσικό αέριο». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η διαρροή οφείλεται «σε οπή διαμέτρου περίπου δύο χιλιοστών, προερχόμενη από ηλεκτρόδιο ηλεκτροσυγκόλλησης».

Πέρα όμως από την επιβεβαίωση των καταγγελιών και από την ίδια τη ΔΕΠΑ, για μία ακόμη φορά επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αφού στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η διαρροή διαπιστώθηκε στις 9 Δεκέμβρη, δηλαδή μόλις προχτές. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική αφού η διαρροή έχει διαπιστωθεί από την περασμένη βδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα πόλης φυσικού αερίου, για μία ακόμη φορά, ο μέχρι χτες πολέμιος του εν εξελίξει διαγωνισμού για τη σύσταση των Εταιριών Παροχής Αερίου, υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος δηλώνει κατηγορηματικά ότι μέχρι το τέλος Δεκέμβρη θα έχουν δοθεί τα τεύχη δημοπράτησης στους υποψήφιους επενδυτές, ενώ μέχρι τα μέσα Φλεβάρη θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη σύσταση των ΕΠΑ.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την επιδότηση της τιμής του φυσικού αερίου, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό καύσιμο, ο υπουργός Ανάπτυξης δηλώνει ότι «με έγγραφο των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου σε σχέση με τα καύσιμα που αυτό υποκαθιστά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ