Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ
Επαγρύπνηση για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Κοινή ανακοίνωση των Επιτροπών Ειρήνης Δράμας - Καβάλας για τη ΝΑΤΟική άσκηση «Gordian Knot»

Με αφορμή τη ΝΑΤΟική άσκηση «Gordian Knot» που διεξάγεται και φέτος στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας - Δράμας, αυτές τις μέρες και που θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιούνη, οι Επιτροπές Ειρήνης Καβάλας και Δράμας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση όπου καταγγέλλουν τα βάρβαρα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν το λαό να ανησυχεί, να μην εφησυχάζει και να ετοιμάζει τις δυναμικές του αντιδράσεις.

Οι Επιτροπές Ειρήνης εκφράζουν την ανησυχία τους για την άσκηση, δεδομένων των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού προς τις ΗΠΑ για τη βοήθεια που θα παράσχει η χώρα στην «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσόβου και στον «εκδημοκρατισμό» των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, Παλαιστίνης, αραβικού κόσμου κλπ., αλλά λαμβάνοντας υπόψη και το ρόλο που έχει αναλάβει να παίξει γενικότερα η χώρα, με τη συναίνεση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Κεντρικής - Ανατολικής Ευρώπης.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι η ΝΑΤΟική άσκηση «Gordian Knot» έχει το χαρακτήρα «τεστ», από το οποίο θα περάσει το Γ΄ Σώμα Στρατού (Γ΄ ΣΣ) της χώρας, ώστε να αξιολογηθεί και να πιστοποιηθεί η «πλήρης επιχειρησιακή» του ικανότητα, στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα προσφέρει το χώρο και τις δυνάμεις της ως ορμητήριο. Σε αυτήν, συμμετέχει όλο το προσωπικό του στρατηγείου με τις οργανικές του μονάδες, 100 στελέχη από άλλα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ (17 Ελληνες) και συνολικά περίπου 2.000 άτομα.

Αναφέρεται σχετικά ότι το Γ΄ ΣΣ από το 1999 ουσιαστικά έχει μεταβληθεί σε πολυεθνικό στρατηγείο δυνάμεων χαμηλότερης ετοιμότητας. Το Γ΄ ΣΣ είναι ένα από τα τρία ΝΑΤΟικά στρατηγεία του πολυεθνικού Στρατηγείου της ΒΑ Ευρώπης και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ