Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Μειώνονται οι επιχορηγήσεις προς την ΕΣΟ

Στην Ερμιόνη Αργολίδας και το Διασυλλογικό Α' Εθνικής

Δύο 14χρονοι στην 11η σκακιέρα της Α Εθνικής κατηγορίας, θα διεκδικήσουν τη νίκη. Απαραίτητο το «διάβασμα» της σκέψης του αντιπάλου!
Δύο 14χρονοι στην 11η σκακιέρα της Α Εθνικής κατηγορίας, θα διεκδικήσουν τη νίκη. Απαραίτητο το «διάβασμα» της σκέψης του αντιπάλου!
Μετά από τη δραστική μείωση των επιχορηγήσεων προς τους Σκακιστικούς Συλλόγους και την αναγκαστική καθιέρωση του Παράβολου συμμετοχής - προκειμένου να βγάλουν τα λειτουργικά τους έξοδα και τα έπαθλα - η ΓΓ Αθλητισμού μείωσε και την επιχορήγηση προς την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σε 680.000 ευρώ για το 2005, από 700.000 ευρώ που ήταν το 2004. Βέβαια, η κατρακύλα, όπως τη χαρακτηρίζουν ηγετικά στελέχη της ΕΣΟ, έχει ξεκινήσει από προηγούμενα χρόνια, αφού το 2002 και 2003 η οικονομική επιχορήγηση προς την ΕΣΟ ήταν 850.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν άλλες ομοσπονδίες όπου οι επιχορηγήσεις αυξήθηκαν από 20-60% (!) και αποτελεί, τουλάχιστον οξύμωρο σχήμα, να μειώνεται η επιχορήγηση σε Ομοσπονδία που έχει πενταπλασιάσει τον αριθμό των ενεργών αθλητών και Σκακ. Συλλόγων, καθώς και των διοργανώσεών της, ενώ άλλες ομοσπονδίες με σαφώς λιγότερες επιδόσεις να αυξάνουν τις επιχορηγήσεις τους... Να φταίνε «πράσινες» και «γαλάζιες»... προτιμήσεις;

* Στο ίδιο ξενοδοχείο, «Πόρτο Υδρα», της Ερμιόνης όπου σήμερα ολοκληρώνονται τα Νεανικά Πρωταθλήματα, θα διεξαχθεί (από 4-11 Ιούλη), το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας. Φέτος συμμετέχουν 16 ομάδες με 12μελείς συνθέσεις. Συγκεκριμένα, από την 1η έως την 5η σκακιέρα 5 Ανδρες, στην 6η σκακιέρα Γυναίκα, στις 7η - 8η σκακίστριες 18 και 16 χρόνων, ενώ στις 9η-12η σκακιέρες σκακιστές 18-16-14 και 12 χρόνων αντίστοιχα. Οι ομάδες που συμμετέχουν: Α' Ομιλος, ΣΟ Καβάλας, ΣΑ Χανίων, ΕΕΣ Κορυδαλλού, Παναθλητικός Συκεών. Β' Ομιλος, ΠΣ Περιστερίου, ΟΣ Τριανδρίας, Μάτι Αττικής, ΣΟ Πάτρας. Γ' Ομιλος, ΟΑΑ Ηράκλειο Κρήτης, ΕΣ Θεσσαλονίκης, ΠΠΛΤΥ Πάτρας, ΟΦΣ Καβάλας. Δ' Ομιλος, ΑΟ Κύδων Χανίων, ΑΣ Παπάγου, ΣΑΠ ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, ΦΟΝ Ηρακλείου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ