Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ελιγμοί Αμπάς υπό ισραηλινή πίεση

Από τη χτεσινή συνάντηση με τον Γραμματέα του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης
Από τη χτεσινή συνάντηση με τον Γραμματέα του Κόμματος Λαού της Παλαιστίνης
ΝΑΜΠΛΟΥΣ.-

Εντατικές συνομιλίες έχουν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι με αντιπροσώπους των μαχητικών παλαιστινιακών οργανώσεων στη Νάμπλους, σε μια προσπάθεια οι ένοπλοι της πόλης να ενταχθούν, σταδιακά, στο μηχανισμό των δυνάμεων ασφαλείας. Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών επιβεβαίωσαν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε καλό σημείο. Ανάλογες επαφές γίνονται στην Ιεριχώ και στην Τουλκαρέμ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τουλάχιστον 700 ένοπλοι της Νάμπλους έχουν, ήδη, συμφωνήσει να ενταχθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία προβλέπει, αρχικώς, παράδοση των όπλων τους στην Παλαιστινιακή Αρχή. Εντούτοις, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι παραδέχονταν ότι το όλο εγχείρημα παρεμποδίζεται από τη συνεχιζόμενη παρουσία του ισραηλινού στρατού στην περιοχή, καθώς όσο δρουν Ισραηλινοί στρατιώτες, οι παλαιστινιακές οργανώσεις αρνούνται να παραδώσουν ολόκληρο τον οπλισμό τους. Ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τόνισε, χτες, για άλλη μια φορά, ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία κατά των παλαιστινιακών οργανώσεων και ότι στόχος του είναι «να υπάρξει ένα όπλο και μία αρχή», μέσω διαλόγου.

Από την άλλη, Ισραηλινοί αξιωματούχοι επαναλάμβαναν, χτες, ότι η διαδικασία ένταξης των ενόπλων στις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας δε θεωρείται αφοπλισμός. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας δήλωνε ότι γίνονται προσπάθειες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να περάσουν υπό παλαιστινιακό έλεγχο οι πόλεις Βηθλεέμ και Καλκίλια.

  • Στο περιθώριο των εργασιών της Ομάδας Εργασίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων που έγινε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, ο Χανά Αμιρέχ Γραμματέας του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ με αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους Δ. Κουτσούμπα μέλος του ΠΓ και Η. Λέγγερη, μέλος της ΚΕ. Στην εγκάρδια συνάντηση υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τον αγώνα που δίνει ο λαός της να αποκτήσει δική του πατρίδα. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα αυτό, καθώς και στην προσπάθεια που πρέπει να δυναμώσει για να μην περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ