Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ
Εκκληση για ενίσχυση

Αρχισε η Οικονομική Εξόρμηση της « Δημοκρατικής Μέριμνας», για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει βοήθεια στους ανθρώπους που περιθάλπει και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες τους ενόψει των γιορτών.

Στην επιστολή της «Δημοκρατικής Μέριμνας», με την οποία αναγγέλλει την έναρξη της εξόρμησης, τονίζεται σχετικά με τους ανθρώπους που δέχονται τη φροντίδα της: «Οι άνθρωποι αυτοί - όπως σας είναι ασφαλώς γνωστό από προηγούμενες επαφές μας - είναι θύματα πολιτικών διώξεων στην πλειοψηφία τους, αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, που ύστερα από τη μεγάλη τους προσφορά στην πατρίδα, αντί ανταμοιβής, διώχτηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έχασαν τις δουλιές τους και σήμερα αβοήθητοι από την πολιτεία, που αρνήθηκε την υλική τους αποκατάσταση, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, άρρωστοι και στο σύνολό τους σχεδόν και σε βαθιά γηρατειά πλέον».

«Είκοσι τέσσερα χρόνια τώρα - συνεχίζει - το Σωματείο μας στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων αυτών ενισχύοντάς τους σε μηνιαία βάση με μικρά χρηματικά βοηθήματα και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενίσχυση που ποτέ δεν ήταν επαρκής με τα γλίσχρα οικονομικά μέσα που κατορθώναμε να συγκεντρώσουμε. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει χρόνια ο τόπος μας κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την εκπλήρωση της αποστολής μας. Ομως παρά τις δυσκολίες αυτές εμείς δε θα εγκαταλείψουμε το καταστατικό χρέος μας να μην αφήσουμε κανένα από τους ανθρώπους μας χωρίς ένα πιάτο ζεστό φαγητό, χωρίς μια ζεστή ανθρώπινη παρουσία στην αφόρητη μοναξιά τους».

Στην επιστολή υπογραμμίζεται ακόμα: «Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά η δική σας προσφορά και βοήθεια. Δεν παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες, όμως πιστεύουμε ότι μέσα σ' αυτές - ενάντια σ' αυτές θα λέγαμε - θα κάνετε πάλι το καθήκον σας απέναντι στο σωματείο μας, όπως άλλωστε τόσα χρόνια».

Τέλος, σημειώνεται πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες απευθυνόμαστε σε σας για να συντρέξετε το έργο μας και να βοηθήσετε το σωματείο μας στην εκπλήρωση όχι μόνο μιας ανθρωπιστικής αποστολής, αλλά και ενός βαθύτατα δημοκρατικού χρέους απέναντι σε ανθρώπους, που, δίνοντας τα πάντα για την πατρίδα και τη δημοκρατία, υποφέρουν σήμερα αβοήθητοι και μόνοι αντιμετωπίζοντας πρόβλημα ζωής. Με τη βεβαιότητα ότι κι αυτή τη φορά θα υπάρξει εκ μέρους σας πρόθυμη ανταπόκριση, σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2000».

Να σημειώσουμε ότι προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του σωματείου, Ακαδημίας 78, τηλ. 3822.776 και στην Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Κάνιγγος) στο λογαριασμό 480210/14.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ