Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Να κριθούν ένοχοι προτείνει ο εισαγγελέας

Να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και οι έξι κατηγορούμενοι για την τραγωδία των Τεμπών, με ενδεχόμενο δόλο οι τέσσερις και εξ αμελείας οι άλλοι δύο, πρότεινε χτες κατά την αγόρευσή του στη δίκη για το μακελειό των Τεμπών ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου Αχ. Ζήσης. Με την κατηγορία αυτή και ότι ενήργησαν με ενδεχόμενο δόλο πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι Δ. Ντόλας, οδηγός της φονικής νταλίκας, οι συνιδιοκτήτες Αν. Καμέας και Αλ. Καβελίδης, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας στην Αλεξανδρούπολη Π. Δαρδαμπούνης κι ότι ενήργησαν εξ αμελείας οι Δ. Χαμπούρης, γενικός διευθυντής και Μ. Αλεξάκης, προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου της ίδιας εταιρίας.

Στην αγόρευσή του, που κράτησε περίπου έξι ώρες ο εισαγγελέας είπε, επίσης, ότι στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα 'πρεπε να βρεθούν και ο πρόεδρος της εταιρίας «ΑΚΡΙΤΑΣ», επιχειρηματίας Σαράντης κι η κόρη του Λουκία Σαράντη, που είναι διευθύνουσα σύμβουλος και ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στους εισαγγελείς της Αλεξανδρούπολης, όπου εδρεύει η εταιρία και της Βέροιας για να προβούν στις σχετικές ενέργειες για την αυτεπάγγελτη δίωξή τους. Σημείωσε, επίσης, ότι κατηγορούμενος θα 'πρεπε να είναι και ο οδηγός του λεωφορείου, κρίνοντας ότι ενήργησε σκεπτόμενος τον εαυτό του.

Οσον αφορά στις συνθήκες που προκάλεσαν το πολύνεκρο ατύχημα, μεταξύ των άλλων, είπε, πως «οι μελαμίνες μπήκαν στο εσωτερικό του λεωφορείου και προξένησαν το μεγαλύτερο κακό».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ