Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολυφωνικά μουσικά δρώμενα

Ο Μ. Γενίτσαρης
Ο Μ. Γενίτσαρης
Μια σπάνια μουσική σύναξη πραγματοποιείται σήμερα στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Γήπεδο Beach Volley), στο πλαίσιο του νέου φεστιβάλ «G Fest». Η «πολύχρωμη» βραδιά θα ξεκινήσει νωρίς και θα τελειώσει τις πρώτες πρωινές ώρες. Επί σκηνής θα βρεθούν αξιόλογοι Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες. Οι Τζαμαϊκανοί «Skatalites» - σπουδαία μπάντα ρέγγε. Ο Βάσκος Tonino Carotone, που σμίγει πανκ καταβολές με στοιχεία από ισπανική, γαλλική, ιταλική, ακόμα και μεξικάνικη λαϊκή μουσική. Ο δικός μας Θανάσης Παπακωνσταντίνου και το συγκρότημά του, συνδυάζοντας ηλεκτρισμό και παράδοση. Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» με την ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή. Η αξιόλογη ελληνική ροκ μπάντα «Earthbound». Εισιτήρια: 25 ευρώ (προπώληση ), 30 ευρώ (ταμείο).

  • Στη μνήμη του «τελευταίου της παλαιάς γενιάς του κλασικού ρεμπέτικου» Μιχάλη Γενίτσαρη, ο οποίος δώρισε στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων το μπουζούκι, τον μπαγλαμά και άλλα μουσικά όργανα της συλλογής του, είναι η εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο (30/6), στις 8.30 μ.μ., στον κήπο του Μουσείου (Διογένους 1-3, Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα). Η εκδήλωση περιλαμβάνει αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του «Μάγκας από μικράκι» (καταγραφή: Στάθης Gauttlet), καθώς και συναυλία με ρεμπέτικα των Μ. Γενίτσαρη, Μάρκου Βαμβακάρη και Γιάννη Παπαϊωάννου για τον Πειραιά, με τους: Μανώλη Δημητριανάκη, Κώστα Δουμουλιάκα και Γιώργο Κοντογιάννη. Η βραδιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το περιοδικό «Λαϊκό Τραγούδι». Είσοδος: 10 και 5 (φοιτητικά) ευρώ.
  • Αφιερωμένη στη ζακυνθινή καντάδα είναι η σημερινή εκδήλωση της Ενωσης Ζακυνθίων Αθήνας «Ο Αγ. Διονύσιος» και της Επιτροπής Πολιτισμού Νομαρχίας Ζακύνθου. Ενα μελωδικό σεργιάνι στα πλακιώτικα στενά, που θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ., από τη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Κυδαθηναίων, με σκοπό να προβάλει μια χαρακτηριστική πλευρά της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού. Θα τραγουδήσουν κανταδόροι από τη Ζάκυνθο και η χορωδία «Υμνωδία», των Ζακυνθινών στην Αθήνα, με τη συνοδεία μαντολίνου και κιθάρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ