Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κλείνει η «Μακεδονία» στην Αθήνα

Συνάντηση ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜ-Θ χτες το βράδυ για τα προβλήματα των εργαζομένων στη «Μακεδονία»

«Λουκέτο» στα γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία» στην Αθήνα προτίθεται να βάλει η εργοδοσία, αφήνοντας 27 εργαζόμενους στο δρόμο. Αυτό ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα στους εργαζόμενους ο εκδότης της εφημερίδας Π. Αντωνόπουλος, προσφέροντάς τους, μάλιστα, και αποζημίωση προσαυξημένη κατά 30% για να μην καταγγελθούν οι απολύσεις.

Χτες, ο Π. Αντωνόπουλος είχε κληθεί από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να δώσει εξηγήσεις για την κατάσταση. Ο εκδότης είπε ότι το γραφείο στην Αθήνα είναι ένα υποκατάστημα που παράγει αυτόνομο έργο και δεν έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι «υποχρεωτικό να κλείσει», αφού αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Είπε χαρακτηριστικά, δε, ότι «κανείς δε βάζει τα λεφτά του για να έχει συνεχώς μια μαύρη τρύπα».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη, ο Π. Αντωνόπουλος είπε ότι θα «γίνει προσπάθεια» να εξοφληθεί ο μισθός του Μάη, ενώ αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, προκειμένου να καταβληθεί και το επίδομα αδείας. Από την πλευρά του, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισήμανε ότι δε θα επιτρέψει να κλείσει το γραφείο της Αθήνας.

Μετά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση στους εργαζόμενους, οι οποίοι και πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στα γραφεία της Ενωσης. Οι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούν.

Χτες, επίσης, κλιμάκιο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ πήγε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνεδριάσει από κοινού με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που διαιωνίζονται και για τους εργαζόμενους στα γραφεία της «Μακεδονίας» στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ