Τετάρτη 29 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πάλη ενάντια στην ανεργία

Κάλεσμα προς όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολών του ΟΑΕΔ να παλέψουν ενάντια στις περικοπές ειδικοτήτων που τους στέλνουν στην ανεργία, να διεκδικήσουν την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ του ΠΑΜΕ.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει σε περικοπές καθηγητών ειδικοτήτων των σχολών του ΟΑΕΔ από του χρόνου. «Πολλοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι θα βρεθούν στο δρόμο και μάλιστα χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στην τάξη, σαν να βγήκαν πρώτη φορά για δουλιά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής.

Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή, εκτός από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, που μέσω του νόμου 3144 είχαν δηλώσει ότι θα μονιμοποιούνταν κάποιοι εκπαιδευτικοί, ωστόσο όμως στην πράξη το μόνο που έγινε ήταν να μετατραπούν μερικοί ωρομίσθιοι σε προσωρινούς αναπληρωτές.

Καταλήγοντας η Συντονιστική απαιτεί: Να υπαχθούν όλα τα σχολεία του ΟΑΕΔ στο υπουργείο Παιδείας, ως ένα άμεσο βήμα στην κατεύθυνση της ενιαίας εκπαίδευσης. Να δημιουργηθούν δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές σε μεταλυκειακό επίπεδο, που θα εξασφαλίζουν επαγγελματική εκπαίδευση για όσους μαθητές το επιλέξουν. Να επαναπροσληφθούν και να μονιμοποιηθούν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονταν στα ΤΕΕ την περασμένη χρονιά. Να κατοχυρωθεί θεσμικά η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και εκπαιδευτικό (20 μαθητές για τα θεωρητικά και 5 για τα εργαστηριακά μαθήματα). Να κατοχυρωθούν και για τους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ όλα τα δικαιώματα των συναδέλφων τους του υπουργείου Παιδείας. Αμεση αναγνώριση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στα ΤΕΕ του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ