Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να κατακτήσουμε το σχολείο που δικαιούμαστε

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Την ανάγκη ριζικής αλλαγής του σκοπού και του χαρακτήρα του σχολείου, επισημαίνει η ΚΝΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το πώς θα διαμορφωθούν οι βάσεις, για την πτώση ή την άνοδο σε σχολές», σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και υπογραμμίζει: «Οσο, όμως, το σχολείο θα λειτουργεί σα μηχανισμός κοινωνικής επιλογής, όσο το εκπαιδευτικό σύστημα εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου, τόσο σε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα δε θα έχουν όλοι θέση. Αλλοι θα απομακρύνονται βίαια και πρόωρα και άλλοι μέσα από τις εξετάσεις επιλογής. Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι, λοιπόν, η αλλαγή του εξεταστικού. Μόνο όταν το εκπαιδευτικό σύστημα αλλάξει ριζικά στόχο και σκοπό, θα μπορούμε να μιλάμε για σχολείο, που δε θα επιλέγει κοινωνικά και ταξικά τα παιδιά, δε θα οδηγεί στη μορφωτική υποβάθμιση, αλλά θα διαμορφώνει αρμονικά ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα μορφώνει ολόπλευρα. Θα φτιάχνει ανθρώπους, που θα έχουν συνείδηση του ρόλου τους στην κοινωνία.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές, τις οικογένειές τους, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα για τη διεκδίκηση του ενιαίου 12χρονου σχολείου. Γιατί το σχολείο που δικαιούμαστε δε θα μας το χαρίσουν. Με τους αγώνες μας πρέπει να το κατακτήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ