Πέμπτη 30 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σκανδαλίνιο»...

Στην Ελλάδα της κατάκτησης του ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου, απαγορεύεται στους πιτσιρικάδες να φωτογραφίζονται με το κύπελλο, αν πρώτα δεν καταβάλουν το αντίτιμο των 12 ευρώ στους «μποντιμπιλντεράδες» που το συνοδεύουν στις φιέστες των αρμοδίων ανά την Ελλάδα, διότι, όπως λένε οι ποδοσφαιροπαράγοντες, υπάρχει στενότητα χρημάτων, τουτέστιν βρήκαν τρόπο, διοργανώνοντας ατραξιόν με το κύπελλο, να μαζεύουν λεφτά από τους κουμπαράδες των παιδιών...

*

Στην Ελλάδα που οι ΠΑΕ ανήκουν σε μεγιστάνες του χρήματος ή εν πάση περιπτώσει σε ανθρώπους που τα ...«καταφέρνουν», ο ελληνικός λαός καλείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πληρώνει τα χρέη των ΠΑΕ που η πολιτεία φροντίζει να τα «ρυθμίζει» προς δόξαν της «εξυγίανσης»...

*

Στην Ελλάδα που οι Ολυμπιακές της εγκαταστάσεις χρυσοπληρώθηκαν και τώρα, λόγω υψηλού κόστους συντήρησης, σκουριάζουν (μέχρι να ξεπουληθούν), στην Αθήνα του ...ενός γηπέδου (!) για τα ερασιτεχνικά σωματεία, στη χώρα που ο Αθλητισμός της γίνεται «κράχτης» του «καζίνο» του ΟΠΑΠ, συμβαίνει τούτο:

Η ΕΠΑΕ, η ένωση των ποδοσφαιροπαραγόντων, ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε, για να κάνει την κλήρωση του πρωταθλήματος της νέας περιόδου τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο, στον οποίο και θα καταβληθεί το ...ευτελές ποσό των 300.000 ευρώ.

*

Η ΕΠΑΕ ισχυρίζεται ότι αφ' ενός τα χρήματα δικά της είναι (και ό,τι θέλει τα κάνει) και αφ' ετέρου ότι το κόστος θα υπερκαλυφθεί από τις χορηγίες και τις διαφημίσεις.

Πρώτον, τα λεφτά (και των ΠΑΕ) είναι εκείνου που τελικά πληρώνει (είτε στον ΟΠΑΠ, είτε στα γήπεδα) και όχι εκείνου που τα «τρώει».

Δεύτερον, οι χορηγοί και οι διαφημιστές εκείνα που δίνουν από κάπου τα παίρνουν και προφανώς δεν τα παίρνουν από το «μπάρμπα» τους, αλλά από τους καταναλωτές που αρμέγουν (κανονικά) μέσω των προϊόντων που πωλούν και διακινούν (μονοπωλιακά).

*

Συνεπώς, αυτά τα «δικά μας είναι τα λεφτά», της αγοραίας «μαγκιάς» και της κρατικοεπιχορηγούμενης «λαμογιάς» είναι τόσο φτηνά όσο και η μετατροπή της παρουσίας ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιριστή στη χώρα μας, όπως του Ροναλντίνιο, σε «Σκανδαλίνιο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ