Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κυβερνητικές ευθύνες για το αδιέξοδο του Flash

Νίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για όσα συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα στο χώρο των ΜΜΕ, με άμεσες συνέπειες για τους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Τα όσα συμβαίνουν στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash δεν μπορεί παρά να συνδεθούν με την ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού του Α. Παύλοβιτς Plannet και τις συνέπειες που είχε η τακτική του ιδιοκτήτη να μην καταβάλλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους, οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, το ΕΣΡ ν' αναστείλει την άδεια του σταθμού και τελικά οι εργαζόμενοι, μετά από τόσους αγώνες να βρίσκονται σήμερα χωρίς δουλιά.

To ίδιο έργο φαίνεται πως επαναλαμβάνεται με το ραδιοφωνικό σταθμό Flash, αφού η κατάσταση, μετά και τη μεταβίβαση του σταθμού στον Σ. Παυλόπουλο, επιδεινώθηκε. Οι εργαζόμενοι, παρά τις επανειλημμένες απεργίες που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ από τις αρχές του χρόνου, μένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.

Και στις δύο περιπτώσεις των ραδιοφωνικών σταθμών, την πρώτη και κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση από τη στιγμή που παραχωρούνται στους ιδιοκτήτες συχνότητες που ανήκουν στο Δημόσιο. Αλλά η κυβέρνηση και στην περίπτωση του Flash ποιεί την νήσσαν και «μεταφέρει» το πρόβλημα στις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση που είχε κάνει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Flash. Στις 30 Φλεβάρη 2005 είχε πει ότι το υπουργείο Επικρατείας δεν μπορεί να παρέμβει, γιατί ο σταθμός είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να «παρακολουθεί αυτές τις υποθέσεις»!

Ευθύνη, όμως, φέρει για τον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που στις 5 Απρίλη του 2005 κι ενώ η κατάσταση για τους εργαζόμενους ήταν δυσοίωνη, ενέκρινε τη μεταβίβαση του Flash από την Ελένη Κόκκαλη στον Σωτήρη Πουλόπουλο στην εξευτελιστική τιμή των 100.000 ευρώ. Στη συνέχεια, βέβαια, ορισμένα μέλη όπως η Ιρις Αυδή δεν ψήφιζαν πιστοποιητικά διαφάνειας για την Intracom, θεωρώντας τη μεταβίβαση εικονική.

Χτες, οι εργαζόμενοι στον Flash πραγματοποίησαν συνέλευση και ομόφωνα αποφάσισαν να προτείνουν στην ΕΣΗΕΑ απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα, 4 Ιούλη, ζητώντας τα δεδουλευμένα του Μάη, του Ιούνη και το επίδομα αδείας. Οι εργαζόμενοι στον Flash g.r. ζητούν τα δεδουλευμένα των μηνών Απρίλη, Μάη, Ιούνη και το επίδομα αδείας. Αποφάσισαν, επίσης, μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές να ενημερώνουν το κοινό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θα ετοιμάσουν, επίσης, επιστολή και θα την αποστείλουν προς όλα τα πολιτικά κόμματα, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και τις δημοσιογραφικές Ενώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ