Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Αδιαπραγμάτευτες οι συμπράξεις

Κινητοποιήσεις μετά τα ...καλοκαιρινά μπάνια (!) λέει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εντείνει την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και να βαθύνει την ιδιωτικοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας μέσω των συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα, διαμήνυσε χτες ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κωνσταντόπουλος, αποθρασυμένος από τη συμβιβασμένη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είχε εξουσιοδοτήσει την ηγεσία να προκηρύξει 24ωρη απεργία τον Ιούνη, αλλά η πλειοψηφία προκήρυξε για χτες συγκέντρωση Διοικητικών Συμβουλίων (ΔΣ) των σωματείων στο υπουργείο Υγείας. Τα ΔΣ είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Γ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα είναι για την κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτες. Μάλιστα, η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει τις συμπράξεις και στην Πρόνοια, αφού, όπως είπε ο υφυπουργός, και τα Κέντρα Αποθεραπείας, Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) θα λειτουργήσουν με συμπράξεις με τους ιδιώτες.

Τη συγκεκριμένη επιλογή, μάλιστα, ο υφυπουργός επιχείρησε να την παρουσιάσει σαν ευθύνη των εργαζομένων, που δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να δουλέψουν στην Πρόνοια. Κατά τα άλλα, είπε ότι η κατάσταση των εργαζομένων στην Πρόνοια είναι χειρότερη από αυτήν των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, επιχειρώντας και τη διάσπαση των εργαζομένων του χώρου σε κατηγορίες. Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα για επιδόματα και για την ένταξη στα ΒΑΕ, ο Γ. Κωνσταντόπουλος παρέπεμψε στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Αλλά μετά από αυτά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Στ. Κουτσιουμπέλης είπε ότι οι υγειονομικοί θα κάνουν κινητοποιήσεις το Σεπτέμβρη, μετά τα καλοκαιρινά μπάνια!

Μπροστά στην ένταση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και στο χώρο της Υγείας, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΔΗΝ καλούν τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την απόκρουση των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθολικά και σήμερα στην απεργία (2006-12-06 00:00:00.0)
Τι από τα δυο συμβαίνει; (2006-03-10 00:00:00.0)
Ιδού η ρύθμιση και η ...διατύπωση! (2006-02-08 00:00:00.0)
Ξεγυμνώθηκε η πλειοψηφία (2006-01-31 00:00:00.0)
Συναινετική διεύρυνση της εμπορευματοποίησης (2005-02-17 00:00:00.0)
Προσκλητήριο για νέους αγώνες (2001-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ