Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο,τι και η ΝΔ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά ήταν προσκαλεσμένος τις προάλλες ο Γ. Παπανδρέου και μίλησε στο εφοπλιστικό ακροατήριό της. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του, για την αναγκαιότητα συρρίκνωσης του κράτους και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητάς του, ενώ επισήμανε ιδιαίτερα την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών, που θα ευνοούν τις ναυτιλιακές επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, βέβαια, και των εφοπλιστών.

Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε στους εφοπλιστές ό,τι ακριβώς κάνει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Με μια διαφορά: Ισχυρίστηκε ότι μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τα εφαρμόσει περισσότερο αποτελεσματικά... Και δε γνωρίζουμε αν και πόσο έπεισε τους εφοπλιστές ακροατές του, αλλά οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΥΓ: Για όσους τυχόν αμφιβάλλουν, παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας: «Οσες χώρες πήγαν μπροστά, τα κατάφεραν γιατί δημιούργησαν ένα πλαίσιο συνεννόησης, κάτι που εδώ μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται. Ξέρω ότι η κυβέρνηση σας ζητεί συνεχώς να επενδύσετε στη στεριά, κάτι που κι εγώ εύχομαι, όμως πιστεύω ότι είναι μέγα λάθος να σας δημιουργούμε αίσθημα ενοχής, λέγοντάς σας ότι αν δεν επενδύσετε δεν είστε πατριώτες. Αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Αν δεν επενδύσετε, ξέρω ότι έχει να κάνει με τις συνθήκες οι οποίες δεν υπάρχουν ή που πρέπει να αλλάξουν για να φέρετε την επένδυση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ