Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΘΕΡΜΑΣΤΟΛΑΔΑΔΩΝ
Στην υπηρεσία των εφοπλιστών η ΠΝΟ

«Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στην ΠΝΟ πρέπει να ανατραπούν». Αυτή την άμεση και επιτακτική ανάγκη θέτουν προς τους ναυτεργάτες τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων, με ανακοίνωση - δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν χτες και ήδη κυκλοφορεί στα πλοία και στο λιμάνι, ενημερώνοντας τον κλάδο για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, με θέμα την ανεργία. Η πλειοψηφία, προκειμένου να μην πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όπως απαιτούσαν οι άνεργοι, ήθελε να γίνει η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Οταν είδε ότι αυτό δεν «περνούσε» διέλυσε τη συνεδρίαση!

Πρωτεργάτης, όπως επισημαίνεται, ήταν «ο γνωστός για το ρόλο του στο σπάσιμο των απεργιών και την υπονόμευση των αγώνων, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της Ενωσης Μαγείρων Γιώργος Μαρουλάκης ο οποίος - περιφρονητικά αποκαλεί τους άνεργους "αργόσχολους και κουλουράδες" - προκάλεσε ένταση με σκοπό να αναβληθεί η συνεδρίαση».

«Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ - τονίζεται - υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών συναλλάσσεται μαζί τους, είναι ο φορέας της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο "Δούρειος Ιππος"».

Τα δύο σωματεία καταθέτοντας το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου, καλούν τους ναυτεργάτες, για να επιβάλλουν τις διεκδικήσεις τους, να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο στο ναυτεργατικό κίνημα, να συσπειρωθούν και να οργανώσουν την πάλη τους με το ΠΑΜΕ. Να συγκρουστούν και να «βάλουν πλάτη» για την ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής, για την αλλαγή συσχετισμών και σε πολιτικό επίπεδο, διεκδικώντας μία φιλολαϊκή πολιτική που θα έχει κριτήριο τις ανάγκες της ναυτεργατικής, συνολικά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, και όχι των εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ