Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ
Ολοι στα συλλαλητήρια

Βγαίνουν στους δρόμους στις 7 Ιούλη

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν στις 7 Ιούλη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν στις 7 Ιούλη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό
Με καθημερινές περιοδείες στα μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία, τις επισιτιστικές επιχειρήσεις, με συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στον επισιτισμό τις κινητοποιήσεις που από κοινού οργανώνουν, στις 7 Ιούλη, σε διάφορες πόλεις της χώρας. Μέχρι σήμερα κινητοποιήσεις έχουν εξαγγελθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κω, Ρόδο, Σάμο, Ζάκυνθο και Λήμνο. Συγκεκριμένα:

Στην Αθήνα, το Συντονιστικό Σωματείων Ξενοδοχείων - Επισιτισμού Αττικής οργανώνει συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός).

Στη Θεσσαλονίκη, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7.30 το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στη Λήμνο, η Ενωση Εργαζομένων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις του νησιού καλεί σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου.

Στη Σάμο, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνει η νεοσυσταθείσα Πανσαμιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ, που αποτελείται από συνδικάτα και συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Στην Κω, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων διοργανώνει συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Στη Ρόδο, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία, η οποία θα καταλήξει στα γραφεία της Ενωσης Ξενοδόχων.

Με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι των κλάδων διεκδικούν: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο, συνεχές ωράριο, με αύξηση των αποδοχών. Κατάργηση των συμβάσεων μιας μέρας, λίγων μηνών. Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων εύρεσης εργασίας. Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθορισμό καθηκόντων. Διατήρηση και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ