Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Κοινός απεργιακός αγώνας

Στις 6 Ιούλη, ενάντια στην προωθούμενη απελευθέρωση του ωραρίου

Motion Team

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, οι ενώσεις των αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών, για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 6 Ιούλη. Για να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, όπως αυτή εκδηλώνεται με τη νέα διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Μέχρι σήμερα αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα σωματεία των εργαζομένων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, ενώ πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οργανώνει το μέτωπο των εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων, μικροεπαγγελματιών.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βουλής.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Στον Πειραιά, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από τον «Λαμπρόπουλο» στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Με τον απεργιακό τους αγώνα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν: Ενιαίο συνεχές ωράριο, υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, με τρία απογεύματα κλειστά, να μην υπερβαίνει τις 48 ώρες. Πλήρη και σταθερή εργασία, 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο, κατάργηση ωρομισθίου - μερικής απασχόλησης. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. 1.200 ευρώ πρώτο μισθό, 960 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Αφορολόγητο όριο 15.000 ευρώ, 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Δωρεάν δημόσια Υγεία στους εργαζόμενους και επαγγελματίες, χωρίς καμία επιβάρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων. Δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Αλλες πόλεις

Στη Μαγνησία, η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο εμπόριο, εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 6 Ιούλη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στο Βόλο.

Στα Τρίκαλα, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και κλείσιμο των καταστημάτων. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα παρθούν και στο Νομό Καρδίτσας.

Στην Πάτρα, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και βιοτέχνες σε πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Φωκαίας 26 - Παμμικρασιατικός Σύλλογος) και κορυφώνει, σε πρώτη φάση, με συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλ. Γεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ