Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προκαλούν τους εργαζόμενους

Ενα άθλιο και βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων παίζει η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση) στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Μπροστά στην αγωνιστική διάθεση και την ολοένα αυξανόμενη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης των ταξικών δυνάμεων, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, προσπαθεί να τους παραπλανήσει, με στόχο να τους εγκλωβίσει για ακόμα μια φορά στο άρμα της υποταγής!

Και εξηγούμε: Προχτές, η συμβιβασμένη πλειοψηφία εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο ανακοινώνει την απόφασή της για 24ωρη απεργία στις 6 Ιούλη. Απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση των ίδιων των εργαζομένων. Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν «για πλήρη και σταθερή δουλιά χωρίς ελαστικότητες», για «αξιοπρεπείς αμοιβές, ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και ωράρια εργασίας», «όχι στη διεύρυνση και απελευθέρωση του ωραρίου»!

Κουβέντα δε λένε βέβαια για το υπάρχον άθλιο απελευθερωμένο ωράριο, στο οποίο έβαλαν την υπογραφή τους το 1997, ξεπουλώντας τον αγώνα των εργαζομένων! Κουβέντα για το γεγονός ότι, προκειμένου να κλείσουν αυτήν τη συμφωνία, παζάρευαν στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» πόσο παραπάνω θα ξεζουμιστεί ο εργαζόμενος. Κουβέντα για το ότι όλα αυτά τα χρόνια καταδίκασαν και συνεχίζουν να καταδικάζουν τους εργαζόμενους στη μερική απασχόληση, στο ωρομίσθιο, στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στους μισθούς πείνας, στην εξαντλητική δουλιά.

Κρύβουν επιμελώς ότι την ίδια στιγμή που στα λόγια το παίζουν «αγωνιστές», για να μπερδέψουν τους εργαζόμενους, σε κείμενο θέσεών τους, προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, υπερασπίζονται το σημερινό ωράριο, γιατί «είναι προϊόν συμφωνίας κοινωνικού διαλόγου» και αποτελεί «σημείο ισορροπίας των αναγκών των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των καταναλωτών»!

Και επειδή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τους χαλάνε τη δουλιά, παίρνουν και άλλα βρώμικα μέτρα για να παραπλανήσουν. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε χτεσινό τηλεοπτικό παράθυρο, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μ. Στεκουλέα και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ άφησε να εννοηθεί (αφού δεν απάντησε) ότι εκπροσωπούσε το ΠΑΜΕ!

Μπροστά σ' αυτήν την επίθεση ένας είναι ο δρόμος: Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ, να κάνουν κτήμα τους το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους. Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας στις 6 Ιούλη. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους εργαζόμενους ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής. Να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονομεύουν τη ζωή τους.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ