Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διέξοδος ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη περιόδευσε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας

Τους ορίζοντες που ανοίγονται στη ναυπηγική βιομηχανία, στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής που θα λειτουργεί προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος της παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας και όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, περιέγραψε ανάγλυφα και με συγκεκριμένα στοιχεία, ο Γιώργος Τούσσας ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη διάρκεια περιοδείας του χτες το πρωί.

Οι εργατοτεχνίτες τον υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση στο πρώτο μεγάλο ντόκο της Ζώνης, όπου γίνονται εκτεταμένες επισκευαστικές εργασίες σε φορτηγό πλοίο. Στο πλευρό του ευρωβουλευτή ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο πρόεδρος της Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών Γιάννης Δεληγιάννης, δείχνοντας τους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν το ΚΚΕ με τους εργάτες της Ζώνης.

Η περιοδεία έγινε στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το ΚΚΕ για το συντονισμό και την κοινή δράση των εργαζομένων στα καράβια, τα λιμάνια, τα ναυπηγεία, για να αποκρούσουν τα διαλυτικά μέτρα που επεξεργάζονται από κοινού κυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκή Ενωση για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος συνολικά των εργαζομένων της χώρας.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι 310 ακτοπλοϊκά πλοία πρέπει να αντικατασταθούν που σημαίνει ότι στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής που θα είχε στο κέντρο την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας και το συμφέρον των εργαζομένων «θα είχαμε πολύ ψωμί». «Πρέπει - τόνισε - να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας, την τάξη μας». «Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τον κοινό αγώνα που αποτελεί το δοκιμασμένο όπλο της εργατικής τάξης». Τόνισε την ανάγκη να απεγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τον ΣΥΝ που αποπροσανατολίζει. Να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν ριζικές αλλαγές, ξεκαθαρίζοντας ότι όσο θα διαιωνίζεται αυτή η βάρβαρη πολιτική, το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, τα βάσανα για τους εργαζόμενους δε θα έχουν τέλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εξορμήσεις απ' άκρη σ' άκρη του λιμανιού (2007-11-01 00:00:00.0)
Φιέστα φαρισαϊσμού (2005-05-10 00:00:00.0)
«Οι αγώνες θα συνεχιστούν!» (2002-02-14 00:00:00.0)
«Είναι μόνον η αρχή»! (2001-02-13 00:00:00.0)
Στη μάχη για τη Ζώνη (1999-07-08 00:00:00.0)
Περιοδείες σε Αθήνα - Πειραιά - Αττική (1999-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ