Σάββατο 2 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΘΗΝΑ
Καρφώθηκε στις μπετόβεργες

Το σημείο όπου έπεσε χτες ο οικοδόμος Ε. Τζίβης. Αίμα παντού... Αίμα που τρέφει τα κέρδη του κατασκευαστικού κεφαλαίου
Το σημείο όπου έπεσε χτες ο οικοδόμος Ε. Τζίβης. Αίμα παντού... Αίμα που τρέφει τα κέρδη του κατασκευαστικού κεφαλαίου
Αλλος ένας εργάτης που πάσχιζε για το μεροκάματο δε γύρισε χτες το μεσημέρι σπίτι του. Το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης έγινε χτες το πρωί και θύμα, αυτή τη φορά, ήταν ο 62χρονος οικοδόμος Ευάγγελος Τζίβης. Συνεργοί στο έγκλημα είναι η κυβέρνηση και η εργοδοσία που εξαναγκάζουν έναν εργάτη, 62 χρόνων, να δουλεύει κάτω από άθλιες συνθήκες δουλιάς, κάτω από καυτό ήλιο, με ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, για ένα κομμάτι ψωμί, αντί να έχει βγει στη σύνταξη, να είναι σπίτι του. Συνεργοί σ' αυτό το έγκλημα είναι η ΕΕ και η κυβέρνηση, που, για να ενισχύσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, επιβάλλουν τη δουλιά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Που οι συντάξεις πείνας που χορηγούν αναγκάζουν τους συνταξιούχους αντί να ξεκουράζονται, να αναζητούν το πολυπόθητο μεροκάματο.

Το νέο έγκλημα έγινε γύρω στις 8 το πρωί σε ανέγερση οικοδομής στο Παγκράτι, στην οδό Δαναγήτου. Στο οικόπεδο είχε γίνει ήδη η εκσκαφή και οι εργάτες καλούπωναν για να ρίξουν στη συνέχεια τα μπετά. Ο Ε. Τζίβης, λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο, πατούσε στο χείλος της εκσκαφής (ακριβώς στο διπλανό οικόπεδο) και σε ύψος περίπου 10 μέτρων, στο βάθος της οποίας έβρεχε με λάστιχο, στο χώρο όπου άλλοι συνάδελφοί του εκτελούσαν εργασίες. Χωρίς να έχει διευκρινιστεί η αιτία, ο άτυχος εργάτης ή ζαλίστηκε ή υποχώρησε το σημείο στο οποίο πατούσε και έπεσε, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πάνω στις μπετόβεργες που προεξείχαν και να βρει τραγικό θάνατο.

Οπως κατήγγειλαν στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, που έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος, στο σημείο που δούλευε ο άτυχος εργάτης, δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο ασφάλειας, δεν υπήρχε περίφραξη, απολύτως τίποτα. Διαπίστωσαν επίσης ότι το σύνολο της οικοδομής είναι «ξέφραγο αμπέλι». Οπως κατήγγειλαν, σε κανένα σημείο, όπου εργάζονταν άλλοι οικοδόμοι, δεν υπήρχε η στοιχειώδης ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ