Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία σήμερα σε «Flash» και «Flash.gr»

Με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» και της ειδησεογραφικής πύλης «Flash.gr» προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργία, που κήρυξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Ετσι, σήμερα από τις 6 το πρωί μέχρι την Τετάρτη στις 6 π.μ. δε θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων, αλλά και καμία ειδησεογραφική εκπομπή στους δύο σταθμούς. Σε περίπτωση μάλιστα που η εργοδοσία δεν προχωρήσει στην εξόφληση των μισθών των εργαζομένων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με νέα 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, 8 και 9 Ιούλη.

Στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash», η ιδιοκτησία οφείλει τους μισθούς των μηνών Μάη και Ιούνη, ενώ δεν καταβάλλονται τα επιδόματα αδείας σε όσους φεύγουν με άδεια. Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην ειδησεογραφική πύλη «Flash.gr», που είναι απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλη - Μάη - Ιούνη.

Αύριο Τετάρτη 6 Ιούλη έχει προγραμματιστεί να γίνουν διαβήματα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς την κυβέρνηση, το ΕΣΡ και τις Ενώσεις ιδιοκτητών, σχετικά με το ζήτημα που έχει οδηγήσει σε μακρόχρονη περιπέτεια τόσους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς στα δύο αυτά Μέσα. Να σημειωθεί ότι από χτες το απόγευμα οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού έχουν ξεκινήσει διαβήματα και συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής.

Χτες, μάλιστα, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της ΕΣΗΕΑ, της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και της Ενωσης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΠΗΕΑ). Να σημειωθεί ότι και η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζομένων Ενώσεων έχει ήδη αποφασίσει στη συνεδρίασή της στις 27 Ιούνη να αντιμετωπίσει από κοινού τις επιθέσεις σε όσα Μέσα τα δικαιώματα των εργαζομένων καταστρατηγούνται.

Μέχρι στιγμής οι υποσχέσεις του ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash», Σ. Πουλόπουλου, για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, έχουν μείνει μόνο στα λόγια και οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό και την ειδησεογραφική πύλη έχουν περιέλθει σε άσχημη κατάσταση. Συγχρόνως, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σαφής διαβεβαίωση αν και πότε η επιχείρηση θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους.

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της, δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπιστεί και να περιφρουρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ