Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ: «Διακοποδάνεια με 3 "δολώματα". Περίοδο χάριτος, εκπτώσεις τόκων, δωρεάν κάρτες για προσέλκυση πελατών» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ: «Η αγορά, το εμπόριο, οι επαγγελματίες, οι μικρές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές κινούνται και καταναλώνουν με δανεικά, τα οποία στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν καθώς τα ετήσια εισοδήματά τους είναι μικρότερα από το δανεισμό τους (...) οι οφειλές των νοικοκυριών βρίσκονται μια ανάσα από τα 56 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο του ΑΕΠ (...) το 36% των Ελλήνων δαπανά τα χρήματα που του περισσεύουν από την κάλυψη των βασικών του αναγκών στην αποπληρωμή δανείων και καρτών» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ»: «Δώρο άδωρο αποδείχθηκε η πολυδιαφημισμένη απελευθέρωση της ακτοπλοΐας. Οχι μόνο δεν αυξήθηκε ο ανταγωνισμός, αλλά αντιθέτως μειώθηκαν τα πλοία, περιορίστηκαν τα δρομολόγια και έγινε χειρότερη η εξυπηρέτηση και των νησιωτών και των χιλιάδων επισκεπτών που διακινούνται καθημερινά (...) οι τιμές εκτοξεύτηκαν με αποτέλεσμα σήμερα μια οικογένεια να ξοδεύει σχεδόν ολόκληρο το επίδομα αδείας μόνο για να μετακινηθεί από και προς τα τουριστικά νησιά (...) τα συμφέροντα των εφοπλιστών αποδεικνύονται και πάλι πιο ισχυρά από τις ανάγκες των πολιτών» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

«ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»: «Το 40,8% των εργαζομένων απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη για πάνω από 10 χρόνια, ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (...) σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν, με αφορμή την ανακήρυξη του 2006 ως Ευρωπαϊκού Ετους για την Κινητικότητα των Εργαζομένων - μόνο το 5% των Ελλήνων άλλαξαν εργασία το 2003 (...) κατά μέσο όρο οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι αλλάζουν εργασία κάθε 10,6 χρόνια, ενώ οι Αμερικανοί κάθε 6,7 χρόνια. Η Επιτροπή επιδιώκει να αυξήσει την κινητικότητα όχι μόνο προς την κατεύθυνση της συχνότερης αλλαγής εργασίας, αλλά και από γεωγραφικής άποψης» (στα στοιχεία στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»: «Για τον κ. Παναγιωτόπουλο αρχίζει μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς ανοίγει το θέμα των εργασιακών σχέσεων με στόχο την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης μέσα στον Ιούλιο για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των υπερωριών και του ισχύοντος καθεστώτος διευθέτησης του χρόνου εργασίας» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ